Şoke Eden Açıklama! Türkiye’nin Gerçek Vaka ve Vefat Sayıları

Çin'de aniden ortaya çıkan ve kısa zaman içerisinde ülkemizi tepe taklak yapan ölümcül salgına dair her geçen gün veriler artmaya hızla devam ediyor.

Gündem Yayın: 09 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 09.09.2020 21:58:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanlığı her akşam, güncel Kovid-19 vakalarını açıklamaya devam ediyor. Konuyla alakalı CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'den şoke eden bir iddia geldi. Ordu Milletvekili Adıgüzel, açıklamasında Türkiye'de gerçek Kovid-19 vaka vefat sayısını açıkladı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yapmış olduğu açıklamasında salgının ülkeyi kasıp kavurduğunun altını bir kez daha çizerek, TBMM'de her 30 milletvekilinden biri hasta olduğunu belirtti.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Mustafa Adıgüzel, basın toplantısında yapmış olduğu açıklamasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu işi artık bırakması gerektiğini söyleyerek, "Sağlık Bakanı, 'bugün ne verelim' diye düşünüp taşınıp bir sayı belirleyip, onu da Twitter'da yayınlamaktan öteye gitmeyen bir sağlık bakanıdır. Sağlık Bakanı, bu işleri artık bırakmalıdır."

HER BİN TESTİN 150'Sİ POZİTİF

Yayımlanan tablonun gerçek verileri yansıtmadığını iddia eden Adıgüzel, bugün 105 bin test yapılacaksa, 16 bin kişinin pozitif (hasta) olduğunu ve yapılan bin testin 150'sinin pozitif olduğunu iddia etti.

Kendilerinin hazırlamış olduğu tablonu Türkiye'nin dört bir tarafındaki meslektaşlarından, Büyükşehir belediyesi, CHP'li belediyeler ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın üyelerinden aldıklarını söyleyerek, şu açıklamada bulundu:

"Bu, Türkiye'nin dört bir tarafından meslektaşlarımızdan, Sağlık Emekçileri Sendikası'nın üyeleri, büyükşehir belediyeleri ve CHP'li belediyelerden aldığımız verilerle oluşturduğumuz bir tablodur."

TÜRKİYE GENELİNDE VAKA SAYISI 980 BİN

Şoke Eden Açıklama! Türkiye’nin Gerçek Vaka ve Vefat Sayıları

Açıklamasına devam eden Adıgüzel,konuşmasına şöyle devam etti:

"16 bin yeni vakamız vardır. Bakan bir sıfır atmaktadır. Bu vefatlar da beş büyük ilimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya'nın salgının başından beri toplam vefat sayıları, belediyelerimizin kayıtlarında mevcuttur.

Toplam vefat sayısı 8 bin 850'dir. Bu kentlerde 30 milyon insanımız yaşamaktadır. 30 milyon insanımızda 8 bin 850 ise bunu 82 milyon insanımızla oranladığımızda, Türkiye'de gerçek vefat sayısı 23 bindir.

Türkiye'nin genelinde vaka sayısı ise 980 bindir. Bu da, Bakan'ın açıkladığı 285 bin rakamın dört katıdır. Türkiye'de her 40 kişiden birisi Kovid ile tanışmış durumdadır."

YÜZ YÜZE EĞİTİM VERİLİRSE YIL BAŞINA KADAR HER EVE KOVİD-19 GİRECEK

Adıgüzel, açıklamasının devamında MEB'in yüz yüze eğitime imkan vermesi durumunda yıl başına kadar tüm evlere Kovid-19'un gireceğini söyleyerek, "Sağlık Bakanı'nı ve Hükümetin başını ölüme sebebiyet vermekten, can kaybına sebebiyet vermekten suç duyurusunda bulunmak istiyorum."

KAYNAK:kamupersoneli.net

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732