SO Duo yeni kısa çaları KIRKSABIR’ı müzikseverlerle buluşturdu

Sumru Ağıryürüyen ve Orçun Baştürk’ten oluşan SO Duo, ilki 2018’de olacak şekilde, sırasıyla çıkardıkları “Ay Ana” ve “The Light” sonrası “Kırksabır” isimli üçüncü çalışmalarını piyasaya sürdü. BİLGİ Music Label etiketiyle dijital platformlarda yerini alan kısa çaların masteringini ise Nekropsi müzik grubundan Cem Ömeroğlu yaptı

Sanat Yayın: 09 Mayıs 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 09.05.2020 16:21:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

2013'ten itibaren farklı türlerdeki yoğun müzikal birikimlerini farklı projelerde buluşturmayı seçen Sumru Ağıryürüyen ve Orçun Baştürk tarafından 2016'da kurulan müzik grubu SO Duo, üçüncü çalışmalarını müzikseverlerle buluşturdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü müzik paylaşım mecrası BİLGİ Music Label (BML) etiketiyle dijital platformlarda yerini alan Kırksabır içinden geçtiğimiz tuhaf zamanlardan esinlenerek oluşturuldu. İkili evde kaydettikleri kısa çalardaki eserlerde kendi sözlerinin yanısıra Paul Valéry ve Fuzuli'nin şiirlerine de yer verdi.

Albümdeki dört şarkıyı, Sumru Ağıryürüyen vokaliyle, Orçun Baştürk ise panduri, victor, synth ve bilgisayarıyla seslendirdi. SO Duo'nun ilk iki albümünde sergilediği sadeliği gözeten ses dünyası, Kırksabır'da elektronik seslerin daha yoğun kullanımıyla farklı bir boyuta taşındı.Kısa çaların masteringi ise Nekropsi müzik grubundan Cem Ömeroğlu tarafından yapıldı. Ayrıntılı bilgi için soduo.wordpress.com ve bml.bilgi.edu.tr web adresleri ziyaret edilebilir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkarak kurulmuştur. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan üniversitenin 20.000’e yakın öğrencisi ve 45.000’e yakın mezunu vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in 2020 yılı “Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda en iyi 130 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732