SİVASLILARIN GELENEKSEL İFTARI KAĞITHANE’DE YAPILDI

Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu’nun himayesinde gerçekleştirilen Geleneksel İftar Programı’na Kağıthane Belediyesi ev sahipliği yaptı. Kağıthane Belediyesi Merkez Mahallesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftara ilgi oldukça yoğundu.

Yayın: 29 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 29.05.2019 16:43:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sivaslılar İftarda Bir Araya Geldi

Platform ve Konfederasyon Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde gerçekleşen programa önceki ve yeni dönem AK Parti Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habip Soluk, Semiha Ekinci, Osman Boyraz, Ekrem Erdem; Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Abdullatif Şener, Ulaş Karasu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın ve Milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz,  Sivas İşadamları Grubu Başkanı Hüsnü Eken, Prof. Dr. Mustafa Karataş ve çok sayıda Sivaslı katıldı. İftar programına ev sahipliği yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de masaları tek tek gezerek davetlilerle yakından ilgilendi.

İftar programında yaptığı konuşmada Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu Başkanı İsmail Erdem, “Çok kıymetli büyüklerimizi ve değerli hemşerilerimiz, bildiğiniz üzere geleneksel hale getirdiğimiz iftarımızı bu yılda yapmak nasip oldu bizi. Bugünü bize nasip eden Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bu yıl Kağıthane ilçesinde iftarımız açmak nasip oldu. Bize ev sahipliği yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin kardeşime huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.

İstanbul’da Sivaslı Tek Belediye Başkanı

Kağıthane’den 31 Mart Seçimleri’nde %54,5 gibi rekor bir oyla belediye başkanı seçilen Mevlüt Öztekin, aynı zamanda yeni dönemde İstanbul’da Sivaslı olan tek belediye başkanı. Başkan Öztekin iftar programında yaptığı konuşmada hemşehrileriyle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek; ‘’ "Sivaslılara, namerde boyun eğmeyi reddettikleri için 'Yiğido' deniliyor. Bu ifade, Sivas’ın karakterini tanımlıyor. Sivas’ımız; Danişment, Eratna ve Selçuklu Devletlerine başkentlik yapmış; Türkiye Cumhuriyeti’nin var olma yolculuğunda ilk adımlardan olan Sivas Kongresi’nde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlamıştır. Yolu Sivas'tan geçmiş, Sivas’a hizmetlerde bulunmuş tüm büyüklerimizi rahmetle yad ediyorum. Kâğıthane’mizde sürekli Sivaslı hemşehrilerimizle beraberiz. Gösterdikleri sevgi ve desteğe karşılık bizler de çok çalışarak, şehrimize ve ülkemize faydalı işler yapacağız.’’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732