Site editörünün soruşturması kanunsuz yürütülür - Editörün Eşi

Tutuklanan gazeteci Polad Aslanov'un eşi Gulmira Aslanova, eşinin soruşturması önyargılı olduğunu söyledi.

Siyaset Yayın: 13 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 13.11.2019 09:20:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Polad Aslanovun eşi Gülmira Aslanova Facebook sayfasında, gazetecinin soruşturmasında alakası olmayan  eski  komşuları dahil olmak üzere ilgisiz bireyleri toplamayı içerdiğini yazıyor.

"soruşdurmada  bizler adlarını verdiklerimizi  söyleyirorlar  ”Polad Aslanov Aslanova. Ona göre, soruşturmaya çağrılanlardan, baskı altındaki gazeteciye karşı ifade vermeleri isteniyor.

“Sorgulananlara, avukatları veya temsilcileriyle oraya gidip gerçeği söylemelerini rica ediyorum. Soruşturma sona erdiğinde, gazetecilerin ve Polonya'da kendisine karşı tanıklık edecek diğer kişilerin adlarını ifşa edeceğim ”dedi.

Ayrıca, incelemede Aslanov bahanesi altında Gazakh'ta bulunan Tawba Camii'nin terkedilmiş evinde bir arama yapıldığını söyledi.

Qazax bölgesinde '' Tövbe ''  camisinin imamın evinde faaliyetleri hakkında sorgulandılar. Ancak, yalnızca iki kez bir araya geldiler ve bir keresinde telefonla Akhund bölge yetkililerinin kendisine baskı yaptığını ve geçici olarak yetkililer yönündeki bir psikiyatri hastanesine nakledilmiş olduğu gerçeğini yaymalarını istediler.

* Xeberman.com Polad Aslanov editörünün 12 Haziran'da gözaltına alındığını ve ertesi gün Ceza Kanunu'nun komplo suçlamaları nedeniyle 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatır. Soruşturma Devlet Güvenlik Servisi tarafından yürütülüyor.

5 Ekim’de gazetecinin cezası dört ay uzatıldı. Yerel ve uluslararası kuruluşlar, Aslanov'un suçlularını kınıyor ve tutuklanmasının asıl sebebinin onun gazetecilik faaliyetleri olduğuna inanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732