Sınırda büyük yoğunluk! Gurbetçiler akın akın geliyor

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının, başta Kapıkule olmak üzere sınır kapılarından ana vatana girişleri sürüyor. Girişlerin gelecek ay ortalarına kadar devam etmesi bekleniyor.

Yaşam Yayın: 15 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 15.07.2019 19:22:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Yurt dışındaki Türklerin, tatillerini geçirmek üzere giriş yaptıkları sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor.

Geçen hafta yoğunlaşan "sıla yolculuğu", gurbetçilerin yaşadıkları ülkelerdeki okulların da tatile girmesiyle artmaya başladı. Girişlerin gelecek ay ortalarına kadar devam etmesi bekleniyor. Binlerce kilometre yol gelen gurbetçiler, sevinçle geldikleri Edirne'de kısa süre dinlenmenin ardından sevdiklerine ulaşmak amacıyla yeniden direksiyonun başına geçiyor.

 

"BU SEVİNÇ KELİMELERLE İFADE EDİLEMEZ"

Almanya'dan yurda gelen Hurşid Demir,tatilini Kocaeli ve Gümüşhane'de geçireceğini söyledi. Yıllardır gurbette yaşadığını ve Türkiye'yi özlediğini belirten Demir, "Ailece bu özlemle yurda giriş yaptık. Sınır kapısında yazan Türkiye yazısını ve Türk bayrağını görünce büyük coşku yaşadık. Bu özlemle 2 bin 500 kilometrelik yolu 2 gündür çekiyoruz. Vatanımıza kavuşmak bize mutluluk verdi. Bu sevinç kelimelerle ifade edilemez. Sınır kapısındaki memurlarımız güzel işler yapıyorlar." diye konuştu.

Almanya'dan gelen Sevda Yılmaz da uzun bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Tatilini Nevşehir'de geçireceğini belirten Yılmaz, "Her yıl memleket hasretiyle yola çıkıyoruz. Bu yıl da çok şükür vatanımıza geldik. Tatilde akrabalarımızı göreceğiz, ziyaretlerde bulunacağız. Herkese iyi tatiller diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınırda büyük yoğunluk! Gurbetçiler akın akın geliyor

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732