“SİBİRYA’DAN İSTANBUL’A SEVGİLERLE”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen “Sibirya’dan Sevgilerle” isimli fotoğraf sergisi, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Sanat Yayın: 06 Aralık 2019 - Cuma - Güncelleme: 06.12.2019 21:57:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

2019 Rusya –Türkiye Kültür ve Turizm Yılı kapsamında gerçekleşen “Sibirya’dan Sevgilerle” isimli fotoğraf sergisinin açılışına İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı ve Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov ve ile çok sayıda sanatsever katıldı.
 

İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu ile işbirliğiyle açılan sergiden kıvanç duyduklarını belirterek, “Kültür ve sanat, kadim medeniyetler ile çağdaş uygarlıkların her daim birleştiricisi olmuştur. Türkiye ile Rusya’nın köklü ilişkilerine katkı sunan bu anlamlı sergi bu birlikteliğin önemli bir göstergesidir” dedi.
 

Serginin uzaktaki Sibirya'nın doğal, mistik güzelliğini keşfetmek, bölgede yaşayan, aynı dil ailesinden olduğumuz halkları tanımak, yaşamları hakkında bilgi sahibi olmak için bir fırsat olduğunun altını çizen Hülya Muratlı, “2019 Türkiye Rusya Kültür Turizm etkinliklerinin son ayında olabiliriz. Fakat bu bizim için bir başlangıç. Beraber daha nice kültür sanat etkinlikleri gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov da Irkutsk Federasyonu Fotoğraf Derneği'nin 150 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, sergide derneğin üyelerine ait fotoğraflar bulunduğunu söyledi.
 

Fotoğraflarda Unesco Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde bulunan Baykal Gölü ve Irkukst bölgesi çevresine ait doğal güzellikler ile bölge halkının kültürünün gün yüzüne çıktığını aktaran Andrey Buravov, şöyle konuştu:
 

“Umarız ki bu sergi iki ülke ve folkloru için kaynaştırıcı etkiye sebep olacak. Bitmekte olan 2019 Türkiye Rusya Kültür Turizm yılını zenginleştirecek ve iki ülke arasındaki turist mübadelesinin artışını sağlayacaktır. Sergiye büyük destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum.”


“Sibirya’dan Sevgilerle” başlıklı sergide 44 Rus fotoğrafçıya ait 100 eser yer alıyor. Serginin fotoğrafları 110 yıldır faaliyet gösteren Irkutsk Fotoğrafçılar Derneği tarafından seçildi. Doğu Sibirya’da yer alan ve Baykal Gölü’ne yakın bir şehir olan Irkust, Rusya’nın önemli şehirlerinden biri olarak görülüyor.
 

CRR'de sergilenen fotoğraflarla Sibirya’nın bilinmeyen yönleri, manzaraları, halkı ve halkın yaşam tarzları sanatseverlerin dikkatine sunuluyor. Sergi, 21 Aralık tarihine kadar CRR Konser Salonu Fuayesi’nde ziyaret edilebilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732