She’s Mercedes: Gücünü İlham Veren Kadınlardan Alıyor

She’s Mercedes, Türkiye’de ilk defa 23 Aralık Pazartesi günü Ulus 29’da gerçekleşen bir etkinlikle lanse edildi. Etkinliğe katılanlar arasında Mercedes-Benz Türk kadın yöneticilerinin dışında Ayfer Toprak, Didem Bağrıaçık, Hülya Eltemur, Milka Karaağaçlı İnce, Pınar Hotiç, Şahika Ercümen, Zeynep Üstünel ve Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan’ın eşi Emine Bekdikhan gibi isimler de yer aldı.

Ekonomi Yayın: 24 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 24.12.2019 01:04:28
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Eğitim, kültür & sanat, müzik, spor ve girişimcilik gibi farklı alanlardaki sponsorluk ve sosyal sorumluluk projeleri ile insanların hayatına ışık tutmayı hedefleyen Mercedes-Benz, She’s Mercedes platformu ile gücünü ilham veren kadınlardan alan bir projeye imza atıyor.

 

She’s Mercedes, iz bırakan hikâyelerden yola çıkarak hayalleri olan kadınlarla bunları gerçeğe dönüştürmüş olanları bir araya getiren bir ilham platformudur. En iyiyi hedefleyen kadınların birbirlerine cesaret ve güç vermesini hedefleyen bu platform sadece bir sosyal topluluk olmaktan ziyade ortak bakış açısından doğan bir anlayış biçimidir. Kuruluşundan itibaren Mercedes-Benz’in başarı hikâyesinde kadınların her zaman önemli rolleri olmuştur. Mercedes marka ismini, ilk Daimler otomobilinin siparişini veren Emil Jelinek’in kızı “Mercedes Jelinek”ten almıştır. Böylece, “Zarafet” anlamına gelen İspanyolca bir isim olan Mercédés, 1900’lerin başında Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) şirketinin yeni markasının da adı olmuştur. Mercedes markasının sadece isminin belirlenmesinde değil bugünlere gelebilmesinde de özellikle bir kadının rolü çok büyüktür; Bertha Benz. Bundan tam 133 sene önce otomobili icat eden Carl Benz’in eşi Bertha Benz, otomobil ile tarihteki ilk uzun mesafe yolculuğunu gerçekleştiren kişidir. Bertha Benz güçlü bir kadın ve ölümsüz bir rol model olarak hem bir öncü hem de Mercedes-Benz’in ilk test sürücüsü olmuştur. Bertha Benz, eşinin icat ettiği otomobile halkın dikkatini çekmek için 100 km uzaklıktaki Pforzheim’e uzun soluklu bir yolculuk yapma kararı almıştır. 133 yıl önceki bu cesur davranışı onu bugün yaşamın her alanındaki öncüler için en iyi rol modellerden biri yapmıştır.

 

Mercedes-Benz’in “Mükemmel Müşteri Deneyimi” stratejisinin bir parçası olan ve güçlü ve ölümsüz rol model kadınlardan ilham alan She’s Mercedes, bu girişim ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki tüm kadınlara cesaret vermeyi amaçlıyor. Türkiye’de ilk defa lansmanı gerçekleştirilen She’s Mercedes etkinliğinde, Mercedes-Benz’in marka değerleri olan iyi yaşam, deneyim, inovasyon ve sürdürülebilirlik başlıkları esas alınarak farklı endüstrilerden ilham veren kadınların konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. SosyalBen Vakfının Kurucusu Ece Çiftçi, Beslenme Uzmanı ve Birleşmiş Milletler FAO Gönüllüsü Dilara Koçak, Moda Tasarımcısı Mehtap Elaidi ve Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur’un konuk edildiği söyleşide moderatörlük görevini Lüks Marka Danışmanı ve Oggusto.com’un kurucusu Özlem Güsar üstlendi.

 

Başarılı kadınlarının hikayelerini konu alan She’s Mercedes söyleşisinde; başarı kadar başarısızlıklardan alınan derslerin değeri, başarı için vazgeçmemenin önemi, dayanışmanın başarıya katkısı ve her alanda sürdürülebilirliğin entegre edilmesi gibi konular öne çıktı.

 

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Mercedes-Benz olarak Türkiye’de; eğitim alanında Her Kızımız Bir Yıldız, Mercedes-Benz Türk StartUp, spor alanında Türkiye Futbol ve Basketbol Federasyonu, Kiteboard okulu KiteMercedes by Bilge Öztürk, kültür ve sanat alanında ise İstanbul Müzik Festivali, Zorlu PSM gibi sponsorluklarımızı ve desteklerimizi uzun yıllardır sürdürüyoruz. Bunları gerçekleştirirken de çocukları ve genç kadınları odak noktasına koyuyoruz. Eğitime katılımını artırmak ve eğitimde cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak çalışmaları kapsamında kız çocuklarının okutulması için başlattığımız “Her Kızımız Bir Yıldız” projesini 15 yıldır devam ettiriyoruz. İlhamını başarılı ve vizyoner kadınlardan alan, onları bir araya getiren She’s Mercedes projesi ile kadın odaklı bir yaklaşımı benimseyerek kolektif güce dayalı yepyeni bir diyalog ortamı yaratmayı amaçlıyoruz. Bugün, Türkiye dahil 70'den fazla ülkede kadınlar online topluluklar ve sosyal ağlar üzerinden görüş alışverişinde bulunabiliyor ve Mercedes-Benz dünyasından ve marka etkinliklerinden ilham alabiliyor. İlham veren zihinlerin gücünün mükemmelliğe katkıda bulunacağına olan inançla kadınların cesaretlenmesini desteklemeye devam edeceğiz.”.

   

 

Mercedes-Benz Türkiye’de de kadınların toplumda güçlenmesini destekliyor

Türkiye’de ise kadınlar özelinde Mercedes-Benz Türk, öncelikli olarak kız çocuklarının okutulması için ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) ile başlattığı “Her Kızımız Bir Yıldız” projesine 15 yıldır ara vermeden desteğini sürdürüyor. Kız çocuklarının eğitime katılımını artırma ve eğitimde cinsiyet eşitliğine katkı sağlama çalışmaları kapsamında, meslek lisesi öğrencilerine burs veren Mercedes-Benz Türk, üniversiteyi kazanan bursiyerlerine de desteğini sürdürmeye devam ediyor. Bugüne kadar binlerce kız çocuğuna destek olan proje çerçevesinde, halen her yıl 1000’i meslek lisesi, 200’ü üniversitede okuyan 1.200 kız öğrenci eğitim bursu almaya devam ediyor. Yıldız Kızların mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bilişim teknolojileri ve kodlama eğitimleri de düzenleyen şirket, burs sağladığı öğrencilere staj ve eğitimini başarıyla tamamlayan bursiyerlerine istihdam olanakları da sunuyor. Şu anda şirket bünyesinde çalışan mavi yakalı kadın çalışanların %20’si “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinden burs almış kızlardan oluşuyor.

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732