Seyfi Bozçelik’in Kitabı “Üç Saniye” Okuyucusu İle Buluştu

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik‘in yazdığı “Üç Saniye” adlı kitap raflarda yerini aldı.

Kültür Yayın: 03 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 03.07.2019 17:31:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Çok sayıda sosyal sorumluluk projelerinin icra edilmesinde aktif olarak görev alması ile bilinen Seyfi Bozçelik, kitabında “Hayatınız üç saniye, durduramazsınız!” diyor.

1966 Mucur/Kırşehir’de doğan Seyfi Bozçelik, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünden 1987 yılında mezun oldu. 1987 yılında öğretmenlik görevine başladıktan sonra değişik okullarda öğretmenlik, yöneticilik ve ilçe milli eğitim müdürlüğü şube müdürlüğü görevinde bulunan Bozçelik, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü döneminde Çocuk Yuvaları, Sokak Çocukları Merkezi, Çocuk Gençlik Merkezi ve Spastik Çocuklar Merkez müdürlükleri görevini yürüttü.

Seyfi Bozçelik, 2006-2009 yılları arasında İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdür V. olarak görev yaptı. 2016-2017 yılları arasında Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili olarak görev yaparken Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü görevine atandı.

Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölümü Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Yüksek Lisans programını tamamlayan Bozçelik, “Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunda Çalışan öğretmen, psikolog ve Hemşirelerin Mesleki Motivasyonu ve İş Tatmin Düzeyinin Araştırılması” tezini vererek Yüksek Lisans Programını, 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü ikinci üniversite olarak bitirdi.

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Doktora Programı ve Ankara Üniversitesi Disiplinlerarası Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans programları öğrenciliği bulunan yazar, İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü döneminde “Yurt ve Yuvalarda Kalan Çocuk ve Ergenlerin Problemlerinin Tespiti Araştırma Projesi” ile sorunların tespiti çalışmalarını gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bir çok eğitim program ve inceleme görevlerini de yürüten Seyfi Bozçelik; Diyarbakır Raporu, Silopi Raporlarının hazırlanmasını gerçekleştirdi.

İstanbul’da Çocukevleri ve umutevleri modelinin ilk uygulamasını da gerçekleştiren yazar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli Bireylerde Bireysel Merkezli Eğitim Programı Formatörü görevini de yürütmektedir.

Kitabında; hayat aslında tek nefestir, o da son nefes diyen Seyfi Bozçelik, dünyaya nerede ne zaman nasıl geleceğimizi biz seçemeyiz ancak yaşam şeklimizi biz seçeriz tespitini yaparak Üç Saniye adlı kitabında şu soruların cevabını arıyor:

“Peki ölüm kapıya gelmişse ne ile kiminle yüzleşiriz? Dönülmez akşamın ufkunda tekrar Dünya’ya gelme umudumuz olsaydı nelerden vazgeçer, neleri yeniden yaşardık. Bizi sevenlere karşı yeniden ne hissederdik. İyilik yapmak kimin tekelinde, insan hakkı dediğimizde bu hangi insanların hakkı? Toplumsal tabakaların yaşam biçimleri ve gettoları var mı? Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı gerçekten öyle yetiştiriyor muyuz? Yanıbaşımızda bulunan dezavantajlı insanlara karşı tavrımız nedir, sorunlarını hiç düşündük mü?”

Seyfi Bozçelik’in Üç Saniye kitabı, okuyucularını son nefesinde hayatlarında yaptıklarıyla ve yapamadıklarıyla yüzleştiriyor. İyi okumalar!.

Üç Saniye Kitabından:

“Hepimizin hayatı aslında bir nefes,

Tek nefestir!

Dönülmez akşamın ufkunda,Ölüm denen meçhule giderken

Yaşadıklarımız ve yaptıklarımızla yüzleşmedir.

Ve insan en büyük problemidir güvenmek;

Bir elma için cennetten kovulmaktır!

Kendi dünyamızın cennet bahçelerinde Ademileştirdiğimiz insanların, aslında hiç buna değmediklerini anladığımızda başlar kavurucu sıcaklar. O demden sonra nereye giderseniz gidin, ardınıza/aklınıza takılmış hiçbir gerçekten kurtulamazsınız.

Hayatınız Üç Saniye, durduramazsınız!.”

ceohaber

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732