Sel Gitti, İzi Kaldı

Erzurum’un Oltu ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak ve dolu, büyük zarara yol açtı. Alatarla Mahallesi’nde köprü yıkan sağanak, araçları sürükledi. Mahalledeki zararın büyüklüğü gün ışığıyla ortaya çıktı.

Yaşam Yayın: 27 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 27.08.2019 15:22:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

Oltu ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde başlayan sağanak ve dolu, kısa sürede sele dönüştü. Sitare Dağı’ndan gelen sel suları, ilçe merkezindeki caddeleri taş ve çalılarla doldurdu. Cadde ve sokakları tahrip eden yağmur, Halitpaşa Mahallesi’nde vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. Evlerini su basan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatine kadar temizlikle uğraştı. Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Orhan Kul, sağanak yağmur sonrası sokakların tahrip olduğunu, çözüm bulunmasını istedi. Yağmurun etkisini kaybetmesinden sonra Oltu İlçe Belediyesi temizlik çalışmalarını başlattı.

 

Alatarla Köyü’nde zarar gündüz ortaya çıktı

Bu arada Oltu ve çevresinde etkili olan sağanak en büyük zararı Alatarla Mahallesi’ne verdi. İlçe merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafedeki mahallede, köprü yıkıldı. Sel suları Ali Kartal’a ait traktör ile Abdulkadir Zengin’e ait minibüsü sürükleyerek, götürdü. Elektrik kesintisi de yaşanılan mahallede selin yol açtığı zarar, havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Tüm sokakları çamurla kaplanan mahallede, suların sürüklediği traktör ve minibüs enkaz halinde bulundu. Mahalle sakinleri, hasar tespiti yapılmasını istedi. 

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

Erzurum Pusula gazetesi
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732