Şekerbank’tan koronavirüse karşı ekonomiye destek paketi

Şekerbank, koronavirüs salgınının olası ekonomik etkilerine yönelik destek paketini açıkladı. Banka bir yandan toplum sağlığı için gerekli tedbirleri alırken diğer yandan müşterilerinin bu sıra dışı günleri en hafif ekonomik hasarla atlatabilmesi için kapsamlı bir paket hazırladı.

Ekonomi Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 04:09:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Şekerbank sunduğu ekonomik destek paketi dâhilinde salgına karşı toplumun en önemli savunma gücü olan sağlık çalışanlarının mevcut kredi ve kredi kartı ödemelerini Haziran ayına kadar öteleyecek.

 

 

Şekerbank ayrıca KOBİ’lere, mevcut istihdamın korunması koşuluyla ilave kredi imkânı sunulacağını belirtti.

 

Şekerbank, dünya genelinde hızla yayılan koronovirüs salgınının olası ekonomik etkilerine yönelik hazırladığı destek paketini açıkladı. Banka, koronavirüs salgınından ekonomik olarak olumsuz etkilenen müşterilerinin 30 Nisan’a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemelerini, mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar erteleyebilecek. Şekerbank, bireysel ve tüzel müşterilerin bozulan nakit akışlarına yönelik olarak ilave kredi taleplerini de hızlı bir şekilde değerlendirecek.

Şekerbank’ın salgının olumsuz ekonomik etkilerinin en aza indirilmesi ve toplumun direncinin yükseltilmesi için hazırladığı finansal pakette yer alan diğer destekler şöyle:

Sağlık sektöründe ücretli olarak çalışanların; mevcut bireysel kredi ve kredi kartı borçları talep etmeleri halinde Haziran ayına kadar ötelenecek.

  • KOBİ’lere sunulacak “Sağlıklı Yaşam Paketi” kapsamında;
    • 3 ay ödemesiz dönem içeren kredi imkânı,
    • Maaş ödemelerini Şekerbank aracılığı ile yapanlara, “mevcut istihdamı korumaları halinde” 3 aylık maaş ödemeleri tutarında ilave kredi imkânı,
    • Şekerbank POS cihazı üzerinden ödeme kabul eden işletmelerin talep etmeleri halinde, Nisan 2020 sonuna kadar, POS üzerinden geçen işlemlerinin ertesi gün komisyonsuz olarak kullanımlarına bırakılması,
    • Zorunlu ödemelerini karşılamak üzere mevcut kredili mevduat hesap limitlerinin, talep olması halinde yüzde 20’ye kadar artırılması imkânı sağlanacaktır.
  • Şekerbank müşterileri internet şubesi ve mobil şube üzerinden yapacağı EFT ve havale işlemlerini 30 Nisan tarihine kadar ücretsiz gerçekleştirebilecek.
  • Bireysel müşterilerin kredi kartı ve kredili mevduat hesap limitlerinde, ihtiyaç duymaları halinde kullanmalarını sağlamak üzere proaktif limit artış çalışması yapılacak.
  • Şekerbank ayrıca maaş ödemelerine aracılık edilen mevcut emekli müşterilerine yasal yönlendirmeler kapsamında; SGK tarafından ilan edilen promosyon tutarlarına ilave 250 TL maaş promosyonu ödemesini otomatik olarak gerçekleştirecek.

Şekerbank, geçtiğimiz hafta itibarıyla çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını gözeten uygulamaları kapsamında, uzaktan çalışma sistemi için gerekli tüm altyapı ve donanım ihtiyacını karşılayarak kısa sürede çalışanlarının önemli bir kısmının işlerini evlerinden yürütmesini sağlamıştı. Şekerbank, 23 Mart tarihinden itibaren şubelerindeki çalışma saatlerini de 12.00 – 17.00 arasında olacak şekilde düzenledi.

66 yıldır olduğu gibi ülke ekonomisini destekleyerek iyi ve kötü günlerinde müşterilerinin yanında yer alan Şekerbank, içinden geçilen bu süreçte hizmet sürekliliğini temin etmek üzere her türlü ilave tedbiri hızla alacağının altını çizerek, salgında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı ve sabır, tedavi görenlere de acil şifalar diledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732