Şehit Murat Taş Ortaokulu’nda STEM odası açıldı

Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, gençler için eğitimden spora, teknolojiden el sanatlarına kadar onların kişisel gelişimine katkı sunacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Yayın: 01 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 01.11.2019 14:34:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Eyüpsultan Çırçır Mahallesi’nde bulunan Şehit Murat Taş Ortaokulu’nda; öğrencilerin fen bilgisi, matematik ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini, gerçek hayattaki problemlerini çözmek için kullanacak aktivitelerle geliştirecekleri STEM laboratuvarı, konferans salonu ve çocuk oyun odası açıldı.
 

28 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen açılışa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Gökhan Doğan’ın yanı sıra, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Uysal ve Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü de katıldı. Ayrıca Şehit Murat Taş Ortaokulu’nun kardeş okulu olan İzmir Ödemiş Bademli Ortaokulu Müdürü ve okulun STEM öğrencileri de açılışa yoğun katılım gösterdi.
 

Öğrenciler tarafından büyük ilgi toplayan STEM laboratuvarının açılışında, robotik kodlama ve Ardunio çalışmalarının geleceğe yön verecek öğrenciler için ne kadar önemli olduğu konuşuldu.
 

STEM NEDİR?
 

STEM, Science, Technology, Engineering ve Math’in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kısaltılması olan bir kelimedir. STEM, 2011 yılından itibaren ABD’de uygulanmaya başlayan popüler bir eğitim sistemi olarak dünyada birçok okulda uygulanmaya başladı.

Bu sistem sayesinde öğrencilere, Fen bilimleri ve Matematik gibi dersler ezber sistemiyle verilmiyor. Bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerinin geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılması hedefleniyor.


GELECEĞİN MESLEKLERİNE DAHA KOLAY ADAPTE OLUYORLAR

İlerleyen teknolojiler ve dijitalleşen dünyada kullanılan cep telefonları, televizyonlar, bilgisayar ve robotik sistemler sayesinde, sayısal mesleklere duyulan ihtiyaç ve talep her geçen gün artıyor.
 

Bu sistemleri analiz edebilecek, üretebilecek ve kullanabilecek öğrencilerin üniversitelerde daha rahat eğitim alabilmeleri için STEM eğitimleri, 1-12 yıl arasında sunuluyor. Bu eğitim sistemi sayesinde öğrencilerin geleceğin mesleklerine daha kolay adapte olabilmesi ve mesleki kaygılarının ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732