Sberbank, Denizbank'ın satışı için tüm izinleri aldı

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, sahibi olduğu Denizbank'ın satışı için gerekli tüm izinlerin alındığını ve sürecin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ekonomi Yayın: 05 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 05.07.2019 19:08:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sberbank'tan yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Denizbank'ın Emirates NBD Bank PJSC'ye devrine ilişkin yapılan başvuruyu onaylaması değerlendirildi. BDDK'dan alınan onayla geriye bazı teknik detayların kaldığının belirtildiği açıklamada, "Önemli olan gerekli tüm izinler alındı. Şimdi sürecin tamamlanması için şirket prosedürlerine dair teknik kısımlar kaldı." denildi.

"SÜRECİN HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ"

Sürecin tamamlanmasına ilişkin belirli bir tarihin verilmediği açıklamada, "Sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasını bekliyoruz. Belirli bir tarihte bazı değişiklikler olabilir ve bu durum bazen olumsuzluk yaratabiliyor." ifadesi kullanıldı.

15,48 MİLYAR TL'YE ANLAŞMIŞLARDI

Emirates NBD ve Sberbank, Denizbank'ın hisselerinin yüzde 99,85'inin Emirates NBD'ye satışı konusunda 15,48 milyar TL bedel üzerinden yeniden düzenlenen hükümler çerçevesinde anlaşmışlardı. Sberbank'tan bir süre önce yapılan açıklamada, satış işleminin 2019'un ilk çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği bildirilmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732