SARIYERLİ MUHTARLAR BİR ARAYA GELDİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 38 mahalle muhtarı ile 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü’nde bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Başkan Genç, “Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek, devletle, milletle hep bir arada olmak çok güzel” dedi.

Yayın: 19 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 19.10.2020 13:25:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Mahallemizin cumhurbaşkanları” olarak tabir ettiği muhtarlar için bir buluşma düzenledi. Baltalimanı’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Işıktaş, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, başkan yardımcılarının yanı sıra meclis üyeleri de katıldı. Muhtarlara verdiği önemi her fırsatta belirten Başkan Genç, yaptığı konuşmada “Biz her adımımızı devletin bir adımı olarak görüyoruz, buna göre hareket ediyoruz. Muhtarlardan başlayan, kaymakamımızla, valimizle Sarıyer’de pandemi döneminde vefa projesi ile başlayan süreç oldukça başarılı yürütüldü” dedi.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARIDIR”

Muhtarların yerel yönetimler için çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Genç konuşmasına şöyle devam etti, “Bu bir emek, topluma katkı. En büyük derdimiz mevcut yaşamı kolaylaştırmak ve yeni yaşam alanları kurmak. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne kadar demokrasiye yönelik çok önemli adımlar atıldı. Muhtarlıklar, yerelde çok önemli. Sarıyer’de pandemi döneminde vefa projesi ile başlayan süreç oldukça başarılı yürütüldü.  Belediye personelimizde de Covid-19 olan hastalarımız oldu ama atlattılar. Vatandaşımızın kim nerede ne şekilde sorun yaşarsa Kaymakamların talimatı ile özellikle muhtarlarımız çok özverili çalıştı. Bu anlamda ciddi çaba sarf ediyoruz. Bu süreç birlik beraberlik gerektiriyor. Bölgede minimalize etme şansımız var, şimdi okullarda açıldı, yaşamın içinde olan herkesle bir araya gelerek bu problemlerin önüne geçeceğiz. Muhtarlar demokrasinin temel taşlarıdır, ben bunu her zaman söylerim. Onlar mahallelerin cumhurbaşkanlarıdır. Biz belediye olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla, kendi sorumluluklarımızı, çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Sadece bu gün değil her gün birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.” Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer ise konuşmasının bir bölümünde pandemi döneminde belediyenin ve özellikle muhtarlık işleri müdürlüğünün çalışmalarını ön plana çıkararak Başkan Genç’e teşekkür etti.

“HER DAİM MUHTARLARIN YANINDA OLAN BİR BELEDİYE BAŞKANI”

Yemekte konuşma yapan Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, köklü bir geçmişe sahip olan muhtarların gününü kutlayarak sözlerine başladı. Sarıuçak konuşmasını: “Pandemiden ötürü bir hayli yorulduk ve yorulmaya da devam edeceğiz. Ne mutlu ki muhtarlarıyla her daim birlikte olmak isteyen bir belediye başkanımız var” diyerek tamamladı. Etkinlik sonunda muhtarlara plaketin yanı sıra Atatürk ve Türk bayrağı hediye edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732