SARIYER’DE EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Sarıyer Belediyesi, 'Evde Sağlık Hizmeti’ kapsamında 2019 yılı içerisinde evden çıkamayacak olan bin hastaya ulaşarak, tedavi uyguladı.

Sağlık Yayın: 06 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 06.08.2019 15:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sosyal belediyecilikte öncü Sarıyer Belediyesi, evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastalara ulaşarak tedavilerine yardımcı oluyor. Randevulu sistem ile hafta içi çalışan sağlık personeli, günde ortalama 10 vatandaşı evinde tedavi ediyor. Hastaların genel muayenelerini yapan ekipler; sonda değişimi, pansuman, yatak yarası tedavisi, operasyon sonrası yara bakımı gibi işlemler yapıyor. Gerekli görülmesi halinde hastalar uzman doktorlara yönlendiriyor. 2015 yılından bugüne kadar 4 bin hastaya ulaşan ekipler, hastaların iyileşme sürecinde her aşamayı titizlikle yürütüyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 444 1 722 numaralı telefondan Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü arayarak evde sağlık hizmeti talebinde bulunmaları yeterli oluyor.

 

TEDAVİYİ AYAĞIMIZA GETİRİYORLAR

Hizmetten faydalanan hastalardan biri olan ve geçirdiği trafik kazası nedeniyle zor günler yaşayan Erdal Cengiz, Sarıyer Belediyesi personeline teşekkür ederek, “Belediye başkanımız sağ olsun böyle bir hizmet çıkarmış. Arkadaşlarımız tedaviyi ayağımıza getiriyor. Diğer türlü her gün hastaneye gitmek benim için zulüm olurdu. Hizmetten çok memnunum. Arkadaşlarımız her istediğimizi yapıyorlar. Evde bakımın yanı sıra ihtiyacımız olduğu zaman ambulans hizmetinden de yararlanıyoruz” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732