SARIYER BELEDİYESİ SOSYAL MESAFE İÇİN SINIRLARI ÇİZDİ

İçişleri Bakanlığının "Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler" genelgesine göre, olta balıkçılığı faaliyeti yapılan Sarıyer sahilleri, kişiler arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak şekilde boyandı.

Yayın: 11 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.12.2020 16:44:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Genelgede, olta balıkçılığı faaliyetlerinin başta İstanbul olmak üzere sahil hatlarında kalabalıklara neden olduğu bilgisi verildi. Hal böyle olunca da Sarıyer Belediyesi Zabıta Ekipleri kolları sıvadı. Sarıyer’in sahil hattını bir bir gezen zabıtalar, vatandaşları dikkat etmeleri gereken hususlarda uyardı. Emirgan, Baltalimanı ve Aşiyan sahil hattında görev yapan Sarıyer Belediye Zabıta personellerinden Mehmet Üzer, maskelerin uygun olduğu şekilde takılması, sahilde sigara içilmemesi ve sosyal mesafeye uyulması konusunda vatandaşları uyardıklarını ifade etti. Vatandaşlardan genellikle olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi.

İŞTE OLTA BALIKÇILIĞI İÇİN ALINAN O KARARLAR

Koronavirüs vaka ve hasta sayılarındaki yükseliş nedeniyle olta balıkçılığıyla ilgili yeni tedbir kararları alındı. Alınan kararlar şu şekilde sıralandı: 

- Olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak.

- Gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi vb.) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak.

- Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiği olta balıkçılığı yapan vatandaşlara bildirilecek.

- Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek.

Maske kullanılacak, sigara içilmeyecek

- Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personelince, kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmaları sağlanacak.

- Bu alanlarda maskesiz bulunulmasına ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Uyarı ve ikazlara uymayan kişilere denetim ekipleri yaptırım uygulayacak.

- Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılan sahil bantları, denetim ekipleri tarafından düzenli şekilde kontrol edilecek. 

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem uygulanacak. Suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732