SANAYİNİN BULUŞMA NOKTASI SANTEK 2019 34.256 KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ…

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.tarafından Kocaeli Sanayi Odası işbirliğinde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan SANTEK 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, 6 - 9 Kasım 2019 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Teknoloji Yayın: 09 Kasım 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 09.11.2019 21:05:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

6 Kasım Çarşamba günü Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR ve tüm şehir protokolünün katılımı ile görkemli bir açılışa ev sahipliği yapan SANTEK 2019 9 Kasım Cumartesi günü sona erdi. Bu yıl 116 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşen Fuar yurtiçi ve yurtdışından 34.256 Sektör ilgilileri tarafından ziyaret edildi.

Otomotiv ve Otomotiv Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik ve Robotik Otomasyon, Kaynak Teknolojileri, Üretim Makineleri, Metal İşleme ve Sac İşleme Makineleri, Demir-Çelik Sanayi gibi konularını içinde barındırmakta olan fuar, Doğu Marmara Bölgesindeki sanayi kuruluşlarının ürettiği tüm yenilikleri sektörün önde gelen profesyonelleri ile buluşturdu.

Savunma Sanayi Tedarikçi Görüşmeleri ve Yerlileştirme Sergisi

Fuarın ilk iki günü, Savunma Sanayi Başkanlığı çatısı altında Aselsan, Roketsan, Havelsan, TAİ, TEİ, Makine Kimya Endüstrisi, Saha İstanbul gibi Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Şirketleri toplamda 540 birebir iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Yerli üretimi arttırmak amacıyla Kara, Hava ve Deniz Kuvvet Komutanlıklarının katılım sağladığı söz konusu fuarda, TSK envanterinde bulunan yerli malzeme oranını arttırabilmek, yurtdışından tedarik edilen malzemelerin yerli sanayi imkânları ile üretilebilirliğini tespit etmek ve yurtiçinden temin edilen malzemelerde rekabet ortamının yaratılması hedefi ile ‘ Yerlileştirme Sergisi’ düzenlendi.

Match4Industry İkili İş Görüşmeleri Etkinliği

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden firmalar, Türkiye pazarından stratejik ortaklarını bulmak ve katılımcı firmalar ile ticari ve teknolojik işbirliği yapmak amacı ile Kocaeli' ne geldiler. Kocaeli Sanayi Odası ve Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM)öncülüğünde,fuar kapsamında hazırlanan Match4Industry B2B Eşleştirme Etkinliği ile İngiltere, Rusya, Uganda, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Libya Arap Cemahiriyesi, Nijerya, Yunanistan, Makedonya, Tunus, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti,Gana, Litvanya, Sırbistan, Slovakya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden gelen 109 yabancı iş insanı ile yapılan 900 adet görüşme sonucu ülke ekonomisine katkı sağlayacak yüksek ölçekli iş bağlantıları kuruldu. Bunun yanı sıra çevre illerden binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar stratejik bir iş platformuna dönüştü.

Fuarda Dijital Dönüşüm Alanı

Fuarda oluşturulan Dijital Dönüşüm Alanında, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) yöneticileri, TGB’lerde faaliyet gösteren AR-GE firmaları ve üniversitelerde görevli akademisyenler ile yeni ve ileri teknolojilerle mal ve hizmet üretmek isteyen girişimciler hazırlanan Dijital Dönüşüm Alanında bir araya geldi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732