Sağlık Bakanı Koca: İran'dan gelen uçakta ilk bulgularda koronavirüs belirtisi yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen ve karantinaya alınan 140 kişiyi taşıyan uçakla ilgili açıklama yaptı. Koca, İran'dan getirilen ve karantina altında olan yolcuların tetkiklerinin negatif çıktığını, koronavirüs hastasının bulunmadığını bildirdi.

Gündem Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 19:02:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanı Koca, İran'dan gelen ve Türkiye'de karantinaya alınan 140 yolcuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca açıklamasında, "Ankara'ya inen yolcularda ilişkin, Ankara'ya yönlendirmemizin sebebi deneyimli ekibin orada bulunmasıydı. İstanbul'daki merkezlerimizin de hazır olduğunu duyurmak isterim. Ankara'ya zorunlu iniş yapan hastanelerimizin ilk numuneleri alındı, ve ateşi olan hastalardan virüs vakasına rastlanılmadığını duyurmak isterim. 140 kişi içerisinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını duyurmak isterim'' dedi.

"TEDBİRLERİMİZİ HAREKETE GEÇİRDİK"

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar: ''Ülkemizde şu ana kadar bir koronavirüsü vakasına rastlanılmamıştır. Öncelikle kara sınırlarımız ve havalimanlarında tedbrilerimizi harekete geçirdik. Bilim Kurulumuz'un önerisi üzerine de daha katı kararlar almaya karar verdik. Ankara'ya inen yolcularda ilişkin, Ankara'ya yönlendirmemizin sebebi deneyimli ekibin orada bulunmasıydı. İstanbul'daki merkezlerimizinde hazır olduğunu duyurmak isterim. Ankara'ya zorunlu iniş yapan hastanelerimizin ilk numuneleri alındı, ve ateşi olan hastalardan virüs vakasına rastlanılmadığını duyurmak isterim. 140 kişi içerisinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını duyurmak isterim'' dedi.

Öte yandan Bakan Koca, İran'ndan getirilen Türklere ilişkin, Yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri olduğunun öğrenilmesi, birkaç yolcuda da ateş olmayıp, öksürük bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara'ya indirme kararı aldık'' açıklamasında bulundu.

"TÜRK VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Bakan Koca, ''Uçakta bulunan yolcuların Kum ve Meşhed ziyaretleri oldukları duyunca riske atmak istemedik. Belirsizliğin asla hiçbir uçuşun izin verilmemesi noktasında Bilim Kurulu bugün bir karar aldı. Türk vatandaşlarımızın hep yanında olacağız ama emin olmadıkça, özel uçuşlar dışında, izin vermeyeceğiz'' dedi.

"KARANTİNA ALTINDAKİLERİN SONUÇLARI BU AKŞAM ÇIKAR"

Karantinaya alan yolcuların her birinin ayrı olduğunu belirten Bakan Koca, karantina altına olanların sonuçları bu akşam çıkar diyerek ''İran'daki Türk vatandaşları ile ilgili Türkiye'ye gelmek isterlerse her türlü imkanımızı seferber edebileceğimizi duyurmak isterim. Kuluçka döneminde bulaşıcılık konusunda farklı yaklaşımlar var. Belirtilerin başladığı zaman pozitif olacağı yönünde de açıklamalar var. Dolayısıyla siz numuneyi aldığınızda negatif çıktığında sonrasında olmayacağı anlamına gelmez'' ifadelerini aktardı.

"KORONAVİRÜS KONUSUNDA HASSASIZ"

Koca sözlerine şu şekilde devam etti:

Özellikle belli bir mesafeden bulaşmadığı yönünde bir bilgimiz var. Bizim koronavirüs noktasında daha hassas davrandığımız belirtmek isterim. Geçmiş 3-4 gün önce bir ülkeden özellikle gemi seyahati yapan bir yolcuların bulunduğu içinde şüpheli olduğunu bildiğimiz bir vaka ile ilgili, Türkiye aktarmalı olan gemiyi biz Türkiye'ye sokmadık. Başka bir ülkede yakıt ikmali yaptırdık.

Sağlık Bakanı Koca: İran'dan gelen uçakta ilk bulgularda koronavirüs belirtisi yok

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732