SAĞLIKLI YAŞAM KARAVANI, MAHALLELERE GİDİYOR..

Eyüpsultan Belediyesi Diyetisyenleri, 8 Kasım Cuma (Yarın) Saat 14:00’de Yeşilpınar Bölge Parkı’nda ölçüm yapacak, sağlıklı yaşam taraması gerçekleştirecek...

Sağlık Yayın: 07 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.11.2019 13:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Takip EtGoogle News

Eğitim ve sağlık konularında gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Eyüpsultan Belediyesi, sosyal belediyecilikte bir ilke imza atıyor.

Startı Eyüpsultan Rami Yeni Mahalle Tantavi İlkokulu’nda veren “Eyüpsultan Belediyesi Sağlıklı Yaşam Karavanı”, okullardan sonra mahallelerde de vatandaşların sağlık taramasını gerçekleştirecek.

Sağlıklı Yaşam Karavanı’nın mahallelerdeki ilk durağı Yeşilpınar Mahallesi olacak. Bölge Parkı’na gelen karavanda görevli diyetisyenlerce, vatandaşların boy ve kilo ölçümü yapılacak. Kilo fazlası olan ve risk grubuna giren vatandaşlara randevu verilerek Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü’ndeki diyet bölümüne yönlendirme yapılacak. Burada kişiye özel diyet listeleri hazırlanıp tedavi gerçekleştirilecek.

Eyüpsultan Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyen hizmetini mahallelere ve okullara taşıdığı bu projeyle ilçedeki obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam, doğru beslenme konularında bilgilendirme yapılması, diyetisyene gidemeyen vatandaşlara bu konuda ücretsiz destek olunması amaçlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732