Rusya Kovid-19 Aşısını Buldu: Çok Yakın Zaman İçerisinde…

Rusya lideri Viladimir Putin'in duyurmuş olduğu, dünya üzerinde tescil yapılan ilk Kovid-19 aşısının detayları belli oldu. Aşının üretimine kasım ayında Brezilya'da başlanması bekleniyor.

Dünya Yayın: 11 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 11.08.2020 17:55:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin' dünya üzerinde tescil yapılan ilk Kovid-19 aşısının Rusya'da üretildiğini duyurmasından sonra aşının Brezilya'da üretileceği söylendi.

Klinik testler ise Filipinler ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde başlayacak. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dimitriev, dünya üzerinde tescillenen ilk Kovid-19 aşısıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

KLİNİK TESTLER BAE VE FİLİPİNLER'DE BAŞLAYACAK

Dmitriev, uluslararası pazarda "Sputnik V" ismi verilecek aşının klinik testleri yakın bir zaman içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler'de başlayacağını söyledi.

Dmitriev, "Aşının formülü ile ilgili bir siber saldırı olmadı. Bilgilerimizi paylaşmaya açığız. Aşının 3'üncü fazı çarşamba günü başlayacak. Aşının Brezilya'da üretilmesini bekliyoruz.

Latin Amerika'da aşının üretimi onayın alınmasıyla birlikte Kasım ayında başlayacak"

KENDİM DE DENEDİM, YAN ETKİSİ OLMADI

Rus yetkili, dünyanın farklı bölgelerinden 1 milyar dozluk aşı talebi geldiğini söyledi, "Üretimi daha çok artırarak senelik 500 milyon dozluk üretim için uluslararası anlaşmalar yaptık.

Bu aşının çok güvenli olduğunu düşünüyorum. Ben kendim de denedim ve herhangi bir yan etkisi olmadı."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732