Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Kovid-19 Aşımız Eylül Ayında Hazır Olacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesi tarafından geliştirilen ilk Kovid-19 aşısı olan Sputnik V'den sonra ikinci aşı eylül ayında hazır olacağını duyurdu.

Dünya Yayın: 27 Ağustos 2020 - Perşembe - Güncelleme: 27.08.2020 15:22:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Vladamir Putin, devlet televizyonu Rossiya-24'te Kovid-19 aşısıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Putin, ülkesinde geliştirilmekte olan ikinci Kovid-19 aşının gelecek ay hazır olacağını söyledi. Putin, "Eylül ayında yeni bir aşımız olacak.

Preparat eylül ayında hazırlanmış olacak, bunun üstünde Novosibirsk'te Vektor enstitüsü çalışıyor" açıklamasını yaptı.

PUTİN: SPUTNİK V ONAYLANDI

Rusya lideri, ülkesi tarafından üretilen ilk Kovid-19 aşısı Sputnik V (Gam-KOVİD-Vak) için, söz konusu aşı tamamen uluslararası uygulamalara ve Rusya yasalarına uygun bir biçimde onaylandığını söyledi.

RUSYA'NIN İLK GELİŞTİRDİĞİ AŞIYI PUTİN'İN KIZI DA OLDU

Putin, Sputnik V aşısı klinik test aşamalarına kızının kendi isteğiyle katıldığını anlattı. Daha önce açıkladığı gibi aşı uygulanmasından sonra kızının ateşi 38,4 dereceye kadar çıktığını, ikinci gün ise 37 dereceye indiğini söyledi.

Aşı 21 gün sonra yapılan ikinci dozunun uygulanmasından sonra kızının ateşinde biraz yükselme olduğunu belirten Rusya lideri şöyle devam etti: "Her şey yolunda.

Biraz önce onunla telefonda görüştüm. Tanrıya şükür kendini iyi hissediyor."Rusya Devlet Başkanı, aşı uygulamasından sonra kızının vücudunda Kovid-19'a karşı antikor oluştuğunu söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732