Rus şirketi Rosteh'in başkanı duyurdu: S-400'ün belirli parçalarını Türkiye'de üretebiliriz

Türkiye-ABD hattında krize sebep olan S-400 ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in başkanı Sergey Çemezov, S-400'lerin 'belirli parçalarının' Türkiye'de üretilmesi için görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Gündem Yayın: 22 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 22.07.2019 18:12:30
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Reuters haber ajansının Rus haber ajansı TASS'a dayandırdığı haberde Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Başkanı Sergey Çemezov, Ankara ve Moskova'nın S-400 hava savunma sisteminin bazı parçalarını ortaklaşa üretmek konusunda görüşmeler yaptığını söyledi.

Çemezov, Türkiye'nin ulusal uzun menzilli hava sisteminin oluşturulmasına yönelik istişarelerin devam ettiğinin altını çizerek şunlari ifade etti:

"S-400 hava savunma sistemlerinin belirli parçalarının lisanslı bir şekilde Türkiye'de üretilmesine yönelik görüşmeler de devam ediyor. Türkiye, Rosteh ve Rusya'nın kilit ortaklarından biridir. Moskova ve Ankara arasında askeri-teknik alandaki işbirliği olumlu yönde ilerliyor. Türkiye ile teknolojik açıdan, başta havacılık, helikopter üretimi ve enerji alanlarında işbirliğini genişletmeye hazırız. S-400'lerin teslimatını Türkiye'nin talebi doğrultusunda hızlandırdık. Bu tür bir uygulama, dünyada ender görülmektedir. Sistemlerin ilk teslimatı bu ay yapıldı ve takvim doğrultusunda ilerliyoruz."

Çemezov geçtiğimiz günlerde de Türkiye'ye savaş uçağı satışını 'gündeme almaya hazır olduklarını' kaydetmişti.

TÜRKİYE BAŞKA SİLAHLARA DA İLGİ DUYUYOR

Rusya ve Türkiye'nin çeşitli ortak projeler yürüttüğünü belirten Çemezov şöyle konuştu:

"Bu projeler arasında gelişmiş uçak ve helikopter sistemleri, zırhlı araç parçaları ve temin edilen silahların satış sonrası hizmetleri yer alıyor. Türkiye ayrıca çeşitli menzillerdeki Rus hava sistemlerine ve tank savar sistemlerine ilgi duyuyor."

Rosteh direktörü, Türkiye'nin ilgilendiğini öne sürdüğü projelere ilişkin de şunları söyledi: "Bu projeler arasında gelişmiş uçak ve helikopter sistemleri, zırhlı araç parçaları ve temin edilen silahların satış sonrası hizmetleri yer alıyor. Türkiye ayrıca çeşitli menzillerdeki Rus hava sistemlerine ve tank savar sistemlerine ilgi duyuyor."

Rus şirketi Rosteh'in başkanı duyurdu: S-400'ün belirli parçalarını Türkiye'de üretebiliriz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732