Reuters: Bankalar takipteki kredilerini devralacak şirket kurabilir

Reuters'in kaynaklara dayandırarak geçtiği haberde büyük bankaların tahsil imkanı yüksek olan takipteki kredilerini devredecekleri bir varlık yönetim şirketi kurmak için görüştüğü iddia edildi. Şirket kurulduğu takdirde en fazla alacağı olan şirket olacak.

Ekonomi Yayın: 19 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2019 18:38:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye’nin başlıca bankaları bilançolarındaki tahsilat imkanı yüksek ancak takibe attıkları kredileri aktarabilecekleri bir varlık yönetim şirketi kurmak için görüşmeler yürütüyor.

Konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre, kamu bankaları ile özel bankalar geçen haftalarda bir varlık yönetim şirketi kurmayı görüştüler.

Kaynaklar bu girişimin, Nisan ayında açıklanan ancak henüz kurulamayan, sorunlu enerji ve inşaat kredilerini bünyesine alacak fon kurma girişimine alternatif olabileceğini belirttiler.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Reuters’da Temmuz ayında yayımlanan haberde, bankaların söz konusu fon modeli üzerinde henüz anlaşamaması nedeniyle bankaların ve şirketlerin bu iki sektörde 20 milyar dolara yakın sorunlu kredinin yeniden yapılandırılmasında ilerleme kaydetmekte zorlandığı belirtilmişti.

Adlarının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir bankacılık kaynağı ve banka danışmanının verdiği bilgiye göre varlık yönetim şirketi kurma müzakereleri devam ediyor.

Kaynaklar varlık yönetim şirketini kurmanın vakit alacağını ve kurulmasına yönelik nihai bir karar alınmadığını ancak avukatların hakkında çalıştıklarını belirtti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732