Restoranlar için güzel haber geldi! İmzalar atıldı!

Koronavirüs salgını sebebiyle, yeme ve içme sektörleri ne yazık ki bir süredir kapılarını kapatmıştı. Konuyla ilgili bugün güzel haber geldi. TSE ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği arasında imzalar atıldı.

Gündem Yayın: 20 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 20.01.2021 23:03:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TSE ile Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği arasında restoranların sağlıklı ortam sunabilmesi ve enfeksiyon kontrol önlemlerinin alınması adına iş birliği protokolü imzalandı. Konu ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde

DENETİMLER YAPILACAK

Yeme ve içme sektörlerinde kapılar bir süreliğine kapandı. Kontrollü normalleşme süreci içerisinde işletme faaliyetlerinin güvenli olarak devam etmesi için Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği üyesi restoranlarda denetimlerin yapılacağı duyuruldu.

lokanta-690x450.jpg

AÇIKLAMA YAPILDI

TSE Başkanı Adem Şahin konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti:

"Başlatacağımız belgelendirme programı, Sağlık Bakanlığının sektöre özel belirlemiş olduğu kuralları da içermektedir. Programımızda, müşterilerden valelere, mutfak çalışanlarından garsonlara kadar her kademede uyulacak kuralları, masa ve oturma düzenine dair detayları belirledik.

Normalleşme aşamasında, sektördeki işletmelerin faaliyetlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için TÜRES üyesi restoranlarda denetimler gerçekleştireceğiz. Şartları sağlayan restoranları ‘TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi’ ile belgelendireceğiz"

İŞLETMELERE OLAN GÜVEN ARTACAK

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl salgın sebebiyle ikinci defa kapatılan restoran, kafe ve lokanta açılışları sonrasında bu belgeye sahip olmaları durumunda eskiye göre daha güvenli bir şekilde görüleceklerini şu şekilde ifade etti:

"TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi’nde temizlik, hijyen, gıda güvenliği, standartlar gibi birçok detay göz önünde bulundurularak işletmelerin kaliteleri daha da arttırılacak ve müşterilere de tercih ettikleri bu belgeye sahip işletmelere güvenmeleri sağlanacaktır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732