Restoran ve kafeler 15 Şubat'ta açılacak mı? Açıklama geldi!

Koronavirüs salgını sebebiyle bir süredir restoran ve kafeler kapatılmıştı.

Gündem Yayın: 14 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.01.2021 13:50:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Vakaların düşüş göstermesi ve bugün itibariyle aşılamanın başlaması, restoran ve kafelerin ne zaman açılacağının sorulmasına neden oldu. Beklenen açıklama geldi.

 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir süredir konuşulan "15 Şubat'ta restoran ve kafeler açılacak" iddiasına resmen yanıt verdi. Kontrollü ve yeni normal kurallar çerçevesinde bir hazırlık yapılarak girilmesi gerektiğini belirten Kara, önemli bir açıklama yaptı.

752x395-kafeler-lokantalar-ve-restoranlar-ne-zaman-acilacak-2021-kafelerin-lokantalarin-ve-restoranlarin-normale-donecegi-tarih-belli-oldu-mu-1610443993115.jpg

AŞILAMA BAŞLIYOR

Bugün Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda analizleri tamamlanan Çin koronavirüs aşısına Acil Kullanım onayı verildi. Onay verilmesiyle birlikte Bakan Koca ve koronavirüse yakalanmamış Bilim Kurulu üyeleri aşılarını oldu. Aşılamanın başlamasıyla birlikte salgının kontrol altına alınması hedefleniyor.

bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-ates-kara-risk-13865192-8499-osd.jpg

RESTORAN VE KAFELER AÇILACAK MI?

Bilim Kurulu Üyesi Kara, 15 Şubat'ta restoran ve kafeler açılacak iddiasına ilişkin şu açıklamayı kaydetti:

"Bizim öncelikle birkaç parametreyi birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Bir an evvel kendimizi, kontrollü ve yeni normal kurallar çerçevesinde bir normale dönüşe hazırlamamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın okulları, gençlerimizin üniversiteleri ve ekonomik yaşamın devamı için aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Öncelikle bizim temel amacımız sağlık ve olmazsa olmazımız kayıplarımızı azaltmak. Ama hemen bunun arkasında bir planlamanın olması gerekiyor. O bakımdan aşılar çok önemli. Özellikle kayıplarımızı hızla azaltabilirsek, risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732