Polis Akademisi'nde kitabını çıkan genç bir Azerbaycanlı hacker

Ayrıca İnternet üzerinden erişilemeyen kodları kırarak internet savaşlarına katılanlar olarak temsil edilirler. Hackerlardan bahsediyoruz. Size sunduğumuz kişi de bir hacker. Onunla konuşuyorduk:

Teknoloji Yayın: 05 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 05.11.2019 15:51:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Ayrıca İnternet üzerinden erişilemeyen kodları kırarak internet savaşlarına katılanlar olarak temsil edilirler. Hackerlardan bahsediyoruz. Size sunduğumuz kişi de bir hacker. Onunla konuşuyorduk:

İlk önce kendinizle ilgili bilgilerle başlayalım:

Vusal Abbasov - 27 Mayıs 1993'te Khizi bölgesinde doğdum. 2000 yılında liseye başladım. 2011 yılında Orta Doğu ve İsrail’de Bakü Devlet Üniversitesi’nin Oryantal Araştırmalar Fakültesi’ne girdim. Fakat ilgim bilgisayar uzmanlığı ve bilişim teknolojisi alanındaydı. 2010 yılında bilgi teknolojisi okumaya başladım. 2016 yılında, ülkedeki bilgi teknolojisinin modern standartları karşıladığı göz önüne alındığında insanları eğitmeye karar verdim. Başlangıçta, 2016 yılında bloglamaya başladım. Sonra onları kitaplarda birleştirmek istedim. 2018 yılında kitabı yazmaya başladım. O yılın Aralık ayına kadar kitap hazırdı. Temmuz 2019'da kitabı İçişleri Bakanlığına gönderdim. İki ya da üç gün sonra, Genel Müdür'ün sizinle tanışmak istediğini söyleyen Polis Akademisi'nden bir çağrı aldı. Kitabı Akademiye verdim. Bir süre sonra Baş General tarafından kabul edildi. Resepsiyondayken, yeni kurulan Bilgi Güvenliği Okulunda yeni bir müfredat kurma hakkında bir tartışma yaptık. Daha sonra bilgileri sistematik hale getirdik ve müfredata göre ekledik. Şu anda, Bilgi Güvenliği Fakültesi'ndeki bilgisayar lobileri için planlar hazır. Burada kursiyerler pratik eğitim görüyorlar

 

Kitabın gelecekteki planlarınızdaki güncellemeleri neler?

Kitap pratik. Yine de bilgi güvenliği konusunda yeni bir kitap yazmayı düşünüyorum.

Ancak kitabı farklı dillere çevirmek veya uluslararası olarak tanıtmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tabii ki var. Hack, uluslararası. Birçok ülkede bu konuda zaten kitap var. Şu anda Rusya, Amerika, Türkiye'de. Gelecekteki planlarımdaki kitap eklemeleri kesinlikle olacak. Zaman içinde, örneğin, 10 yıl sonra, mevcut yöntemler çalışmayabilir. Yeni ders kitapları çıkarılmalıdır. Bilgisayar alanı sürekli gelişiyor. Bilgi teknolojisi sürekli olarak güncellenirken, öğretim materyalleri de güncellenmelidir.

Orta ve yükseköğretim kurumlarında bu alanda öğretmenlik yapmayı planlıyor musunuz?

Teoriler genellikle eğitim kurumlarında öğretilir. Bazı ders kitapları bana çıktı ve yüksek seviyede öğretilmediklerini gösteriyor. Fakat teori pratikte yüksek seviyede öğretilse bile, hala sakıncaları vardır. Polis akademisinde yüksek düzeyde saldırı kesilmesi ve üniversitelerde yetiştirilmemesi durumunda, üniversitelerde mevcut kaynaklarda bir boşluk vardır. Polis Akademisi'nin güvenlik konusunda devlet düzeyinde öğretildiği doğrudur. Ancak yine de, üniversitelerde bilişim alanı biraz düşüktür ve tam olarak öğretilmemiştir.

Kitaplar şu anda satışta mı?

Kitap ilk önce baskısı tükendi. Şu anda "kitap satışı" konumlarıyla temasa geçmeye çalışıyorum, ancak henüz bir yanıt alamadım. Eğer bir tepki alabilirsem, indirimde olmasını isterdim ve insanlar faydalanır Kitap az sayıda insana satıldı.

Hükümetiniz veya diğer insanlar kitabınızı yayınlamak için finansal destek aldı mı?

İçişleri Bakanlığı, kitabın ders kitabı olduğunu düşünerek yayınlanmasına destek verdi. Ancak bu yeterli değil. Kitabı zamanla güncellemeniz gerekecek.

Elshan Yahyaev

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732