PIRELLI GÖNÜLLÜLERİ, 41. İSTANBUL MARATONU’NDA DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR İÇİN KOŞTU

İtalyan lastik devi Pirelli’nin 27 kişiden oluşan gönüllü koşucuları ve Pirelli Türkiye CEO’su Gian Paolo Gatti Comini, bu yıl 3 Kasım tarihinde düzenlenen 41. İstanbul Maratonu’nda Down Sendromlu çocukların eğitimine destek olmak için koştu.

Yaşam Yayın: 08 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 08.11.2019 02:38:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Pirelli Türkiye CEO’su Gian Paolo Gatti Comini’nin de yer aldığı Pirelli’nin 27 kişilik gönüllü koşucuları, 41. İstanbul Maratonu’nda bu yıl Down Sendromu Derneği’ne yaptıkları bağışlar ile 60 down sendromlu çocuğun bir yıllık eğitim masrafına katkıda bulundu. İstanbul Maratonu’na 4. kez katılım gösteren Pirelli Türkiye’nin gönüllü koşucuları, 21 Ekim’de başlattıkları bağış toplama sürecine 18 Kasım’a kadar devam ediyor.

106 ülkeden yaklaşık 37 bin civarında sporcu ile çok sayıda koşucunun katıldığı 41. İstanbul Maratonu, bu yıl "İstanbul Senin, Durma Koş!" sloganı ile 3 Kasım'da düzenlenirken, maratonun gerçekleştiği Kasım ayı boyunca birçok koşucu ve kurumsal takım, gönüllüsü oldukları dernekler ve vakıflar için bu süreçte bağış toplayarak destek oldu ve yardımseverlik koşuları gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı gruplara dokunuyor

Pirelli'nin Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleri ve dezavantajlı gruplara sosyal fayda sağlamak amacıyla hayata geçirdiği çalışan gönüllülerden oluşan P-HOPE platformu, şirket ve ihtiyaç sahipleri arasında bir bağ kurarak, gönüllülük esasına dayalı çalışmalar ve projeler geliştiriyorAynı zamanda İzmit’te Türk Pirelli İlkokulu ve Pirelli Anadolu Lisesi'nin kurucusu da olan şirket, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye’nin destekçilerinden biri olmayı sürdürüyor.

Türkiye’deki ilk yerli lastiğin üreticisi Pirelli

Türkiye’deki faaliyetlerine 1960 yılında İzmit’de kurulan fabrika ile başlayan küresel lastik devi Pirelli, 1962 yılında Türkiye’de ilk yerli lastiğin üretimini gerçekleştirdi. “Şampiyonların Fabrikası” olarak bilinen Türkiye’deki ilk lastik üretim tesisi, 2007’den bu yana motor sporları için 400’ün üzerinde farklı türde yarış lastiği üretti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732