OYUNCU TUBA ÜNSAL, AB TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ İLE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞTU

Oyuncu Tuba Ünsal, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyükelçi Christian Berger ile online canlı yayın bir görüşme yaptı. Doğa ve iklim değişikliği ile koronavirüs sürecinde yaratıcı sektörlerin durumu hakkında bir konuşma gerçekleştirildi. Ünsal’ın sadece oyuncu değil çevreci kimliği ile de çok takdir topladığını söyleyen Berger, pandemi sürecinin nasıl geçtiğini sordu

Gündem Yayın: 08 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 08.06.2020 20:20:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Tuba Ünsal, ‘Covid dönemini proaktif geçirenlerdenim. Birçok kurum online eğitimlerini açtı ve bunlardan yararlanmak istedim. HARVARD’a başvurdum ve sınavını geçip online ders alma hakkı kazandım. İklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine bir eğitime başladım.’ dedi.

Güzel oyuncu, Büyükelçi Berger’e ise PARİS ANLAŞMASI’ndan sonra iklim krizine karşı imzalanan en büyük çevre anlaşması olan ‘YEŞİL ANLAŞMA’nın anlamını ve önemini sordu. Berger ; ‘ İklim değişikliği ve çevre kirliliği Avrupa ve tüm dünya için varoluşsal bir tehdittir. Bu zorlukların üstesinden gelmek için Avrupa'nın modern, yeniden dönüştüren, kaynakları verimli kullandıracak, rekabetçi bir ekonomiye dönüştürecek yeni bir büyüme stratejisine ihtiyacı var. Tüm bunlara karşı bu yeniden yapılanmayı Yeşil Anlaşma perspektifi ile yapabiliriz. Ana odağımız karbon emisyonunu azaltmak.’ dedi.

  

 

Canlı görüşmenin sonunda Christian Berger, pandemi sonrası yaratıcı sektörlerle ilgili olarak ’ Sanatın olmadığı bir gelecek göremiyorum. Tekrardan sahnelerde olmalıyız. Tiyatroların, sinema salonlarının, konserlerin aynı zamanda güçlü bir ekonomik yanı var. Birçok ekonomik aktivite sanatla bu yönden bağlantılı. Umuyoruz ki bu kriz sona erdiğinde hayatımızın sanat yönü yeniden gelecek. Ve size, oyuncularımıza ve sanatçılarımıza ihtiyacımız var. dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732