OTOBÜS BİLETİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞ KANUNA AYKIRIDIR! FİYAT ARTIŞININ KANUNDA YAPTIRIMI VAR!

İçişleri Bakanlığı’nın Kovid-19 salgını ile mücadele için aldığı önlemler kapsamında, şehirler arası otobüs seferlerinin bugün saat 17.00 itibarıyla sınırlandırmış olmasının ardından bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarında yaptığı artışı değerlendiren Sözleşme Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Umut Yeniocak “Bizim hukukumuza göre yaptırımı olan ve hukuka aykırı bir davranıştır.

Gündem Yayın: 30 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 30.03.2020 03:00:33
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Takip EtGoogle News

İnsanların zor durumda kalmalarından yararlanılarak aşırı fiyat artışı uygulanması durumunda Kanun bunu aşırı yararlanma (gabin) olarak kabul etmekte ve müşteriye, fazladan verdiği paranın iade edilmesini talep etme imkânı vermektedir” dedi.

“ŞİKAYET EDİN, HAKEM HEYETİ YA DA MAHKEMEYE BAŞVURUN!”

Yeniocak, bu tür aşırı fiyat uygulamalarına maruz kalan kişilerin, hem ilgili firmayı Ticaret Bakanlığı’na şikâyet edebileceklerini hem de fazladan verdikleri paranın iadesi için tüketici hakem heyetlerine ya da mahkemelere başvuru yapabileceklerini vurguladı.

Hakem heyetlerine ya da mahkemelere yapılacak başvurunun hemen yapılması gerekmediğinin de altını çizen Yeniocak “Kanun, bu başvuru için bir yıllık bir süre öngörmektedir. Başvuranlar mutlaka sonuç alacakladır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732