OTİZİMLİ ÖZEL ÇOCUK ANNESİNDEN HAYATİ BİR PROJE

Aileler Bağcılar'da otizimli öğrencilerin aileleri, okullardaki ayrımcılığa dikkati çekmek amacıyla ilçe meydanında yürüdü

Yayın: 18 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 18.11.2019 03:30:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Aksaray Mehmetçik İlköğretim okulunda otizmli öğrencilerin diğer çocukların aileleri tarafından yuhalanmasını protesto etmek için bir araya gelen aileler, "Eğitim hakkımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz" dedi.  

Aksaray Mehmetçik İlköğretim okulunda otizmli öğrencilerin diğer çocukların aileleri tarafından yuhalanmasını protesto etmek için bir araya gelen aileler, "Eğitim hakkımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz" dedi.  

Bağcılar'da otizimli çocukların aileleri, okullardaki ayrımcılığa dikkati çekmek amacıyla ilçe meydanında yürüyüş yaptı. "Yaşamda bana da yer ver" pankartı açan katılımcılar, ellerinde "Biz bu hayatın rengiyiz", " Eğitim hakkımızı istiyoruz", "Ayrıştırma kaynaştır" dövizlerini taşıdı. Açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

Yürüyüş sonrası aileler adına basın metnini Yeryüzü Serebral Palsililer Bilim Teknoloji Araştırma Geliştirme İnovasyon ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Uzun okudu. Uzun, Aksaray Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda yuhalanan görüntüleri hatırlatarak, bütün öğrencilerin olduğu gibi bizlerin özel çocuklarımızın  anayasal hakkı olan eğitim hakkının engellemesini ve protesto edilmesini esefle kınıyoruz.

Aksaray'da yapılanlar, tek ve tekrarlanmayan bir olay değildir. Biz, bu tür haksız, hadsiz uygulama ve tavırlara her zaman maruz kalıyoruz. Eğitim, Anayasal bir haktır. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en temel hakkıdır. Engellenemez ve ötelenemez" dedi.

“Eğitim hakkımızı istiyoruz”

Uzun, “Serebral Palsi, Otizm, Down Sendromu ve Yaygın Gelişimsel Bozukluk rahatsızlığını, hiçbir birey ya da aile, kendi tercih etmemiştir. Bireylerin ve ailelerinin tercih etmediği bir durumdan dolayı hiç kimse kınanamaz, ötekileştirilemez ve engellenemez. Özel gereksinimli bireyler olarak, eğitim hakkımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Velilerden Selma Akbalık; Bizler her defasında böyle ötekileştirme problemi yaşama endişesi korkusu ile yaşayamayız onun için buradan sizlerin aracılığı ile sayın Cumhur Başkanımıza ve tüm yetkililere seslenmek istiyorum;

Ülkemizde bizim gibi özel çocuklu milyonlarca aile var. Aksaray da yaşanan ayrımcılığa maruz kalma endişelerini hepimiz taşıyoruz, onun için sayın yetkililere bir önerimiz var çocuklarımızın hayatlarını rahatça idame ettirebilmeleri için bir projem var (YAŞAM KÖY PROJESİ) bu proje özel çocuklar için önemli bir proje, bu yaşam köyünde çocuklarımız için özel eğitilmiş öğretmenler ile eğitim almalarını sağlayacak çocuklarımızın kendilerini geliştireceği birçok sosyal alanın yanı sıra özel bir bakım evi yurt gibi barınacak ve bir çok tesisi içinde barındıracak geniş kapsamlı bir proje onun için böylesi hayati bir projeyi çocuklarımızın hayatlarının geri kalanının sigortası olarak uygulamaya koyulmasını istiyoruz diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732