OSMANLI OCAKLARI ALEVİ CEMEVLERİNİN İBADETHANE SAYILMASINI İSTİYOR

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat; Aleviler ve Cemevleri Üzerinden Türkiye’de Ayrımcılığın Tarihe Karışacağını Belirtti. Türkiye vatandaşı olan herkesin kardeş olduğunu Alevilerin de bu ülkenin vatandaşı ve kardeşi olduğunu belirtip , “Alevi’side, Şii’side biziz, hepimiz kardeşiz ve biriz”dedi.

Gündem Yayın: 17 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 17.01.2020 00:52:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kadir Canpolat:

“Maalesef ülkemizde mezhepler ve etnik unsurlar üzerinden ayrımcılık yapılmaktaydı. Bu ayrımcılığı en çok Alevi vatandaşlarımızın üzerinden görmekteydik. Oysa bu ülkenin Alevi’side,Sünni’side,Şii’side biziz, hepimiz kardeşiz ve biriz. Aksi durum hiç birimize yaramaz dış ülkelere yarar”dedi.

“ALEVİLER BİZİM KARDEŞİMİZ DEĞİL Mİ?”

Kliselerin ibadethane olarak görüldüğü gibi Cemevlerinde ibadethane statüsünün kazandırılması gerektiğini söyleyen Canpolat; “Aleviler bizim kardeşimiz değil mi?” sorusunu yöneltti.

Kadir Canpolat:

Kliseler ibadethane olarak görülüyor mu? Görülüyor… Peki seçim döneminde Erdoğan’ın izah ettiği ve Cem evlerinin ibadet hane olarak hukuki statüye kavuşacağını belirtmesine rağmen neden Alevi vatandaşlarımızın Cemevleri ibadethane olarak görülmemektedir? Aleviler bizim kardeşimiz değilmi?

Cemevleri biran önce İbadethane statüsü kazandırılmalıdır, ayrımcılık yapılmamalıdır”dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açıklamalarına ve tüm çabalarına rağmen Türkiye’de Cemevlerinin devlet ibadethanesi olmasında engeller çıkartıldığını belirten Kadir Canpolat; bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kadir Canpolat:

Cumhurbaşkanımız açıklamalarında defalarca Alevi vatandaşlarımızın kardeş olduğunu söylemiştir. Cemevlerinin ibadethane statüsü olması için tüm çabalarını ortaya koymuştur.
Fakat buna rağmen bazı çevreler bu konunun çözülmesine engel olmaktadırlar.
Osmanlı Ocakları olarak bu o konuyu sık gündeme getirip takipçisi olacağız”dedi

Kaynak Külliye haber

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732