"Onlarla savaşmak için ayarlandık" - Fuad Muradov

"Sayın Cumhurbaşkanı, defalarca reformların devam edeceğini belirttI"

Siyaset Yayın: 01 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 01.12.2019 00:55:22
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Bildiğimiz gibi, modern dünyada 5.000'den fazla insan var, ancak BM merkezinde bayrak dalgalı 200'den fazla bağımsız devlet var. Her milletin bağımsız bir devlet inşa yolu bir dizi önemli iç ve dış faktör tarafından şartlandırılmış. Azerbaycan halkı, elverişli tarihsel koşulları ve politik, ekonomik, kültürel ve entelektüel potansiyelini kullanarak, 20. yüzyılın sonunda bağımsızlık konusundaki uzun süredir devam eden arzularını yeniden kazandılar. Ancak, kısa bağımsızlık tarihi, ulusal lider Haydar Aliyev'in “bağımsızlık elde etmenin ne kadar zor olduğunu, ne kadar uzun süre dayanırsa kalsın, sonsuza dek süreceği” fikrini doğrulamaktadır. Konuşmacımız, Haydar Aliyev ideolojisinin lideri MilliFedailer Hareketi başkanı Fuad Muradov. Milli Fedailer Hareketi başkanı antimill unsurlarına karşı her zaman savaşacağını söyledi:

- Fedai Hareketi ne zaman çalışmaya başladı?

9 aydır çalışıyoruz. Faaliyetimiz ulusal vatanseverliği, devletliği, ulusal ideolojiyi ve Haydar Aliyev ideolojisini teşvik etmektir. Azerbaycan'a yönelik antimon unsurlarına karşı her zaman savaşacağız. Devletin itibarını baltalayan antimonial unsurlar son zamanlarda aktive edildi. Bu nedenle, onlarla savaşmaya hazırız. Aynı zamanda, ulusal ahlaki değerlerde yaşıyoruz ve vatanseverlik yolumuza devam ediyoruz. Ayrıca, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ve gelecek nesiller için Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne şehit olan şehitleri teşvik etmek için çalışıyoruz. İşte işimiz bu. Bundan sonra faaliyetlerimiz devlet ve ulusal çıkarlar olacak, Haydar Aliyev ideolojisi olacak. Siyasi bir hırsımız yok. Amacımız devletimizi, yurtsever gençliği birleştirmek. Ulusal çıkarlar her zaman politik çıkarlardan ağır basmıştır. Ulusal İdeoloji Merkezini daha da güçlendirmemiz ve onunla yakın çalışmamız gerekiyor. Ulusal kalkınma yolunun oluşumu ve geçen yüzyılın sonundaki yüzyıllık geçmişinin bir sonucu olarak devlete kavuşan kurtarılmış Azerbaycan halkının ideolojisi, bağımsız cumhuriyetimizdeki büyük lider Haydar Aliyev'in öncülüğüne denk geliyor. Kendisini tüm ruhu, kanı ve ruhu ile bir Azerbaycanlı olarak nitelendiren ülke genelindeki lider, toplumu pekiştirerek, Azerbaycan'ın ideolojisini ulusal bir dayanışma faktörü haline getirerek ulusun birliğinin önemli politik ve teorik temellerini yaptı. Tarihsel olarak büyük stratejik Azerbaycancılığın ayrı bileşenlerini oluşturmuş, onu birleşik bir sistem ve kavramsal bir çerçeve haline getirmiş, onu kamu yönetiminin bilimsel ve teorik temeli haline getirmiştir. Bu, Haydar Aliyev'in çabalarıyla, Azerbaycanlıların pratik içerik sunmak için gerçek fırsatlar edinmiş olmalarıdır.


- Finansal olarak finanse ediliyor musunuz?

Bu adımı kendi inisiyatifimizde attık. Herhangi bir hükümetten veya herhangi bir memurumuzdan herhangi bir fonlama süreci yoktur ve bu kendi inisiyatifimizle yapılır. Neyse ki, bugün faaliyetlerimizi demokratik bir toplumda geniş ve çeşitli şekillerde yürütebiliyoruz. Bu Azerbaycan'ın yasal bir devlet olduğunun bir göstergesi. Azerbaycan yasal bir devlet olmasaydı kesinlikle birçok sorunumuz olurdu.

-Sayın Cumhurbaşkanı’nın son reformlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı  tarafından yapılan reformları çok geniş ve olumlu bir şekilde takdir ediyoruz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı, bizim gibi gençlere güvenerek bu reformlara öncülük ediyor. Herkes siyah bir kase yaparak ve başka siyasi alanlarda kendi amaçları için kullanarak bunu gölgeye koymaya çalışıyor. Biz zaten devletlik kavramını anlamaya çalışıyoruz. 30 yıl boyunca 150 yıllık devletin tanımını anladık. Çünkü reform süreci çok yönlüdür. Görebileceğiniz gibi, cumhurbaşkanının meclisin kaldırılmasını müteakip birçok mesajı geçti. Sayın Cumhurbaşkanı, defalarca reformların devam edeceğini belirtti.

Bazen yetkililer, Cumhurbaşkanı'nın reformlarını engellemeye çalışıyor. Bu tür görevlilerle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Genel olarak, Sayın Cumhurbaşkanı bugün yetkililere karşı olağanüstü bir duruş sergilemiştir. Sivil ve halkın kınaması karşısında, Sayın Cumhurbaşkanı bunun farkında oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı, defalarca basın ve vatandaşların benim “gören gözüm” olduğunu söyledi. Bir memurun itaatsizlik etmesi durumunda, Sayın Cumhurbaşkanı görevden alma ile cezalandırılır. Yetkililer, sadakatlerini ve devletlik ilkelerini ve Sayın Cumhurbaşkanı için doğru hizmeti anlamalarını daima anlamalıdır. Yetkililer her zaman halkla Başkan arasındaki sevginin rolünü oynamalıdır. Ne yazık ki, bazen bu sorumluluktan kaçınırlar.

-Hareket içinde kaç üye var?

Kuruluş henüz resmi olarak kayıtlı olmasa da, kuruluşumuz hızla büyüyor. Çevremizi genişletiyoruz. Halen, üyelerimiz yönetim kurulu ile birlikte yaklaşık 100 kişidir. Ama bir kişiyi 20 olarak kabul ediyoruz. Gençlerin ve etkili insanların çoğunluğu baskın. Her gün çevremiz genişlemeye başlıyor.

- Gelecek planların neler?

Gelecekteki planlarımız etrafımızda halkın memnuniyetsiz kitlelerini, sivil muhalefeti ve çevremizdeki hoşnutsuz kitleleri bir araya getirmek ve sorunlarını yasal olarak çözmeye çalışmaktır. Radikal muhalefetimiz devlet imajına zarar veren insanlar. Etkinlikte yaptığı konuşmada, ülke genelindeki lider Haydar Aliyev, dünyadaki Azerbaycanlılar arasında ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının, Azerbaycan devleti ile dünyadaki Azerbaycanlılar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, sorunların çözülmesi, Azerbaycan dilinin ve ulusal değerlerin korunması ve geliştirilmesi çabalarının birleştirilmesi gerektiğini vurguladı. düşüncelerini dile getirdi. Kongrenin temel amacı, Azerbaycan'ın uluslararası prestijini arttırmak, farklı ülkelerde yüksek seviyede dil, tarih ve kültür sağlamak, Ermeni saldırganlık politikasını ortaya koymak, Ermeni lobisine karşı sistematik ve tutarlı karşı saldırılar düzenlemekti.

HABERDERİN HABER AJANSI \ AZERBAYCAN- BAKÜ

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732