O İlimizde Günlük 350 Pozitif Vaka Görülmeye Başladı

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında, Antalya’da günlük 300-350 pozitif vaka tespit edildiğini hükümet tarafından gizlendiğini duyurdu.

Gündem Yayın: 06 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 06.09.2020 20:20:46
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı Kovid-19 virüsü verilerin gerçeği yansıtmadığını, bu konuda şeffaf bir yol izlenmediğini söyleyen Bayar, AK Parti hükümetini salgın hastalıkla gerçekçi bir şekilde mücadele etmeye davet etti.

GELEN TURİSTLER SADECE SORGULANIYOR VE ATEŞLERİ ÖLÇÜLÜYOR

Bayar'ın basınla paylaşmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugüne kadar Kovid-19 yüzünden 37 hekim yaşamını yitirdi. 37 hekimimizin 12 tanesini son bir haftada kaybettik. Duyumlarımıza göre Antalya'da günlük 300-350 pozitif vaka tespit ediliyor.

Bazı hastanelerimizde boş oda kalmadığından hastaların tek odada ikişerli yatırılmaya başlandığını duyduk. Önceleri aile hekimi başına 3-4 hasta düşerken, şimdilerde bu sayı 15'i bulduğu söyleniyor.

Ayrıca yurtdışından gelen turistler sadece sorgulanıyor ve ateşleri ölçülüyor fakat geri giderlerken bu turistlere PCR testi yapılıyor ve bu çıkışlarda günlük 10-15 pozitif vaka tespit ediliyor.

Turizmi canlandırmak, ekonomiye katkı sağlamasını beklemek adına AK Parti hükümetinin izlediği yol toplum sağlığını büyük tehlikeye atmaktadır.

Tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in Kovid-19 hastalığına yakalandığını gizlemesi gerektiğini söyleyen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu gibi zihniyete sahip iktidar sahipleri iyi bilmelidir ki; insan sağlığı ve hayatı çirkin ekonomik hesaplara ve siyasi çıkar malzemelerine alet edilemeyecek kadar değerlidir.

Önce insan diyemeyen, insan odaklı hareket edemeyen bu zihniyet, yıllardır vatandaşın ekonomisini, sosyal hayatını, psikolojisini, refahını düşünmediği gibi şimdi de vatandaşın sağlığını ve hayatını göz ardı etmektedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak önce insan, önce sağlık diyoruz. Bu gerekçeyle de doğruları söylemekten, halkı doğru bilgilendirmekten ve yönlendirmekten asla geri durmayacağımızın altını çiziyoruz.”

GERÇEK VERİLER GİZLENMEKTE

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti hükümeti, ülkeyi yönetme konusunda olduğu kadar salgını yönetme konusunda  çok başarısızdır, savrulmaktadır. Gerçek veriler gizlenmekte, şeffaflıktan uzak, güven vermeyen bir politika izlenmektedir.

21 Eylül'tarihinde şayet okullar açılırsa ve gereken önlemler alınamazsa çok daha vahim bir tablo bizleri beklemektedir. Akıl ve bilimin ışığında şeffaf, gerçekçi, dürüst ve katılımcı bir mücadele içine girilmesi, tüm olanaklar seferber edilerek toplum sağlığı merkezli bir politika izlenmesi gerekmektedir.

Çok zor koşullar altında fedakarca çalışan sağlık emekçilerin taleplerine bir an önce karşılık verilmelidir. Kovid-19, sağlık emekçileri için muhakkak meslek hastalığı kapsamına alınmalıdır. Çalışma koşulları iyileştirilmeli, sağlık emekçileri acilen Kovid-19'a karşı korumalı tıbbi teçhizatla donatılmalıdır.

Tüm bu yanlışlardan dönülmesi, salgınla gerçekçi bir şekilde mücadele edilmesi ve sağlık emekçilerinin taleplerinin karşılanması adına AK Parti Hükümetini; ekonomik hesaplarını, çıkar siyasetini ve egosunu bir kenara bırakıp Bilim Kurulunu ve Türk Tabipler Birliği'ni acilen toplayarak, bilimsel yöntemlerle, alınması gereken önlemleri belirlemeye ve uygulamaya davet ediyoruz.”

KAYNAK:kamupersoneli.net

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732