New York Üniversitesi Prof. Danny Shaw : Dünyadaki en büyük terörist ülke ABD hükümetidir.

BBC'ye verdiği röportajlar ile tanınan , New York Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Terörizm Uzmanı Prof. Danny Shaw uluslararası terörizm ile ilgili Eren Talha Altun'un sorularını yanıtladı. Danny Shaw çok çarpıcı açıklamalara yer verdi. Yapılan görüşmede Danny Shaw ABD Hükümetini dünyanın en büyük terörist ülkesi olarak ifade etti.

Dünya Yayın: 14 Haziran 2020 - Pazar - Güncelleme: 14.06.2020 04:16:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

https://www.youtube.com/watch?v=PXmQpVEfnV0

Yapılan görüşmede Danny Shaw ABD Hükümetini dünyanın en büyük terörist ülkesi olarak ifade etti. İstiklal Gazetesine verdiği özel röportajda Birçok konuda  önemli konulara değinen Profesör : 

"Bizim terörizm olarak adlandırdığımız kelime, uluslararası ikili ilişki olarak adlandırılıyor. ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan gibi ülkeleri politik düşman olarak etiketleyebiliyor.

 

Dünyadaki en büyük terörist ülke ABD hükümetidir. !

ABD askerlerinin Irak’a yaptıklarına bakın. Öncelikle 1988’deki Irak-İran savaşı ve ardından körfez savaşını hatırlayın. 2003 yılında Irak’ı yeniden koordine etme projesine bakın.  Bakın ABD Afganistan’ı bombalarla müdahale etti. ABD kendi çıkarları doğrultusunda Orta Asya’daki talanı desteklemiştir. Filistin’in geleceğine bile kendi çıkarları doğrultusunda ayar vermiştir.  ABD’nin Küba, Nikaragua, İran, Kuzey Kore ve elbette Venezuelalı ailelere karşı suç işliyor.  ABD’nin politik, ekonomik ve demokratik olarak kontrol altına alamadığı ülkelerde askeri kullanıp şeytanlaştırmaya çalışıyor. Bir de Libya’ya yaptıklarına bakalım. Kaddafi, 1969’da ülkenin başına geçmiş, onun liderliğindeki altı milyonluk Libya nüfusla barış içinde yaşıyordu. Ne yazık ki günümüzde terörün cirit attığı Libya’nın durumu içler acısı. 2011 yılında CNN, CNBC ve FOX başta olmak üzere ABD’nin önde gelen medya kuruluşları, Kaddafi’nin ölümünü “Libya eski lideri uluslararası terörist memleketinde öldürüldü” olarak duyurdu. ABD medyası yüzünden terörizm kelimesini yanlış anladık. Suriye’deki IŞİD, DAEŞ gibi illegal örgütleri kimlerin ekonomik ve askeri olarak desteklediğine bakmak lazım.

 

Teröre sağlanan bu destek ABD, Suudi Arabistan ve diğer körfez krallıkları tarafından yapıldı !

ABD Orta Asya, olunca terörden bahsederken bütün bu gerçekleri göz ardı edip, aşırı İslamofobiyi işaret ediyor. Günümüz şartlarında kapitalizmi güçlendirmek için savaşa ihtiyaç yok, terörizm ırkçılık desteklenerek de yapılabilir.  Özgürlük isteyen Filistin halkı ve diğerlerini lekelemek için ırkçılık yapıyor.  Bütün bunlar ABD’nin global dünyada kendi çıkarları için kullandıkları propagandalar. ABD kendi çıkarları için sürdürdüğü planı asla durdurmayacak. Bu bağlamda diğer ülkelerin doğal kaynaklarını da ele geçirecekler. Filistin, Venezuela, Zimbabwe, İran ve diğer ülkelerin ABD’nin terörizm ve kapitalizm tutumuna karşı verdikleri mücadeleye saygı duyuyor ve destekliyoruz."  ifadelerini kullandı.

Profesör Danny Shaw daha önce de  , UFUK ÖTESİ adlı platforma vermiş olduğu röportajda  , ABD'ye yönelik suçlama ve ağır ithamlarda bulunmuştu.

Kaynak : EREN TALHA ALTUN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732