MÜSİAD Kadın Başkanı Öz: Başörtülü Öğretmenlerimizin Polemik Konusu Haline Getirilmesini Asla Kabul Etmiyoruz

Müstakil Sanayici ve İşamdaları Derneği (MÜSİAD) Kadın Komitesi Başkanı Müge Öz, Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı Uzaktan Eğitim uygulaması hakkında bir gazeteci tarafından, bir TV kanalında başörtülü öğretmenlerimize yönelik dile getirilen ayrımcı ifadeler hakkında yazılı bir açıklama yaptı

Gündem Yayın: 23 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2020 20:00:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Öz açıklamasında şunları kaydetti:

Toplumsal barış ve huzurun hiç olmadığı kadar sağlandığı bir dönemde, gün geçmiyor ki kardeşler arasında fitne ve ayrımcılık tohumları ekilmesin!

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu Uzaktan Eğitim uygulaması, takdir edilmesi ve desteklenmesi gerekirken maalesef öğretmenlerimizin kılık kıyafetleri üzerinden yorumlar yapılmakta, demokrasiye ve insan haklarına aykırı bir şekilde başörtülü öğretmenlerimiz ,polemik konusu haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Yosun bağlamış bu zihniyetin söylemlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de milletimiz nezdinde makes bulmayacağına güvencimiz tamdır. MÜSİAD Kadın olarak milletçe kritik dönemden geçtiğimiz ve her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, bu ve bunun gibi yayınlara itibar edilmemesi gerektiğinin önemle altını çiziyoruz. Bu vesile ile nefret ve ayrımcılık içeren bu söylemlerinizle kardeşliğimize, birliğimize ve millet olma şuurumuza asla zarar veremeyeceğinizi bir kez daha ilan ediyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732