Milli Eğitim Bakanı Selçuk, O Sözlerine Açıklık Getirdi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un geçtiğimiz gün öğretmen maaşların bütçeye getirdiği yükle alakalı söylediği ve büyük tepki çeken sözlerinin tekrar sorulması üzerine "Niyetim çok açık, cümlelerim çok açık."

Eğitim Yayın: 31 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 31.08.2020 12:35:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bakan Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle tören düzenlenen okuldan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Selçuk, geçtiğimiz gün öğretmen maaşlarıyla alakalı söylediği "Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir" sözlerinin sorulması üzerine "Ziya Öğretmen olarak benim bir öğretmen kimliğimle öğretmenlerimizin itibarının, özlük haklarının yükselmesinin dışında bir hedefim olamaz. Niyetim çok açık, cümlelerim çok açık."

NİYETİM ÇOK AÇIK, CÜMLELERİM ÇOK AÇIK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'da iki farklı gazeteci "Öğretmenlerin maaşının yük olduğu şeklinde algılanan bir açıklamanız olmuştu, bununla alakalı ne söylemek istersiniz?", "Bu çağrınızın aslında öğretmenlere değil de hükümete yönelik olduğu da konuşuluyordu." sorularını yöneltti.

Bakan Selçuk da "Ziya Öğretmen olarak benim bir öğretmen kimliğimle öğretmenlerimizin itibarının, özlük haklarının yükselmesinin dışında bir hedefim olamaz.

Buradan böyle bir sonuç çıkarılıyorsa bir zorlama vardır. Niyetim çok açık, cümlelerim çok açık. Biz öğretmenimizin her türlü imkanını artırmanın peşindeyiz, başka da bir derdimiz yok."

BAKAN SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Bakan'ın tepki çeken sözleri şu şekildeydi "Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz.

Neye göre; personel maaşına göre. Bu bütün okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımızda büyük bir azalma olmaz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732