Meteoroloji'den İstanbul'a kar yağışı uyarısı! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden üstü üste yapılan uyarıların ardından sağanak ve kar yağışı yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. İstanbul'a dün yılın ilk karı düşerken, Meteoroloji yeniden kar yağışı uyarısında bulundu. İşte il il hava durumu.

Yayın: 28 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 28.12.2019 18:39:17
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Takip EtGoogle News

Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji, hafta sonu boyunca yağışların etkisini sürdüreceği uyarısı yaptı. En çok merak edilen soruların başında ise, İstanbul'da kar yağışı ne zaman olacak ve hafta sonu hava durumunun nasıl olacağı.

Sıcaklıklar mevsim normallerine düştü, kar ve sağanak yağış etkisini artırdı. Meteoroloji'den gelen son dakika uyarılarında, yağışların hafta sonu boyunca ve yeni haftada etkili olmaya devam edeceği belirtildi.İl il hava durumunu derledik:

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Burdur ve Bayburt çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun bugün yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Burdur ve Bayburt çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacak hava sıcaklıklarının, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU'DA 5 İLE KAR UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır ve Kars'ta aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar Erzincan ve Iğdır geneli ile Erzurum'un kuzeyinde karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı diğer yerlerde ise kar şeklinde olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Ağrı ile Erzurum'da 4, Ardahan'da 6 ve Kars'ta 11 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların Erzincan ile Iğdır'da 5, Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzurum'da 1 derece olması bekleniyor.

Bölgede kar kalınlığı Erzurum'da 8, Kars'ta 6, Ağrı ile Ardahan'da 4, kayak merkezlerinden Palandöken'de 27, Cıbıltepe'de 26 ve Ergan'da 23 santimetre ölçüldü.

28 ARALIK CUMARTESİ HAVA DURUMU

Son dakika açıklamasına göre; 28 Aralık Cumartesi (bugün), Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in doğu kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Kar yağışının özellikle Kastamonu, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Hakkari illerinde etkili olması bekleniyor. Ankara, Konya, Sivas, Yozgat, Kayseri, Karaman, Erzurum, Ağrı, Ardahan illerinde de kar yağışı etkili olacak.

İstanbul'da ise bugün karla karışık yağmurun görüleceği, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Marmara ve Akdeniz bölgelerinin batısında da sağanak yağışın kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR BEKLENİYOR

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı bölgede çok bulutlu hava öngörülüyor.

Bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçmesi, yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden sonra İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bugün yurt genelinde beklenen hava durumu bazı illerimizde şöyle:

Ankara'da en yüksek sıcaklık 3, en düşük sıcaklık 0 derece - Aralıklarla kar yağışı

İstanbul'da en yüksek sıcaklık 6, en düşük sıcaklık 3 derece - Karla karışık yağmur

İzmir en yüksek sıcaklık 11, en düşük sıcaklık 6 derece - Çok bulutlu

Bursa en yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık 2 derece - Karla karışık yağmur

Konya en yüksek sıcaklık 2, en düşük sıcaklık 0 - Aralıklarla kar yağışı

Kastamonu en yüksek sıcaklık 2, en düşük sıcaklık sıfırın altında 3 - Yoğun kar yağışı

Tunceli en yüksek sıcaklık 4, en düşük sıcaklık 0 - Yoğun kar yağışı

Bitlis en yüksek sıcaklık 0, en düşük sıcaklık sıfırın altında 2 - Yoğun kar yağışı

29 ARALIK PAZAR HAVA DURUMU

Son dakika açıklamasına göre; Haftanın son gününde, kar yağışının çok daha geniş bir bölgede etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, pazar günü yağışların cumartesi gününe göre daha kuvvetli olacağı uyarısında bulundu.

Ankara başta olmak üzere, Kütahya, Uşak, Denizli, Bingöl, Tunceli, Erzincan ilçelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Konya'da ise çok kuvvetli kar yağışı görülecek.

Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde ise şiddetli sağanak yağış etkili olacak. Yağışların özellikle Antalya, Adana, Mersin ile Ordu, Samsun ve Giresun çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.

Pazar günü yurt genelinde beklenen hava durumu bazı illerimizde şöyle:

Ankara'da en yüksek sıcaklık 4, en düşük sıcaklık sıfırın altında 2 derece - Yoğun kar yağışı

İstanbul'da en yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık 4 derece - Sağanak yağış

İzmir en yüksek sıcaklık 10, en düşük sıcaklık 4 derece - Çok bulutlu

Bursa en yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık 1 derece - Sağanak yağış

Konya en yüksek sıcaklık 21 en düşük sıcaklık sıfırın altında 1 - Yoğun kar yağışı

Kastamonu en yüksek sıcaklık 3, en düşük sıcaklık sıfırın altında 2 - Aralıklarla kar yağışı

Tunceli en yüksek sıcaklık 5, en düşük sıcaklık 0 - Yoğun kar yağışı

Bitlis en yüksek sıcaklık 1, en düşük sıcaklık sıfırın altında 2 - Aralıklarla etkili kar yağışı

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı geçecek. 28 Aralık Cumartesi günü (bugün) en yüksek sıcaklık 6, en düşük sıcaklık 0 olacak. Karla karışık yağmurun etkili olacağı, kentin yüksek kesimlerinde yağışın kara dönmesi bekleniyor. 29 Aralık Pazar günü ise sağanak yağış etkili olacak. En yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık 4 derece.

ANKARA HAVA DURUMU

Ankara'da da hafta sonunun soğuk ve yağışlı geçmesi bekleniyor. 28 Aralık Cumartesi günü (bugün), kentte aralıklarla kar yağışı görülecek; en yüksek sıcaklık 3, en düşük sıcaklık 0 derece. 29 Aralık Pazar günü ise sıcaklık daha da düşecek: En yüksek sıcaklık 4, en düşük sıcaklık sıfırın altında 2 derece. Kentte kar yağışının pazar günü daha kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR HAVA DURUMU

İzmir'de hafta sonu hava bulutlu olacak. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. 28 Aralık Cumartesi günü (bugün) en yüksek sıcaklık 11, en düşük sıcaklık 6 derece olacak. Pazar günü ise en yüksek sıcaklık 10, en düşük sıcaklık 4 derece. Kentte hafta sonu hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

KONYA HAVA DURUMU

Konya'da hafta sonu soğuk ve yağışlı geçecek. Kentte 28 Aralık Cumartesi (bugün) en yüksek sıcaklık 2, en düşük sıcaklık 0 derece olacak. Kar yağışının aralıklarla etkili olması bekleniyor. 29 Aralık Pazar günü ise en yüksek sıcaklık 1, en düşük sıcaklık sıfırın altında 1 olacak. Kar yağışının ise kuvvetli olması bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732