Merkez Parti İl Başkanı Ahmet Yılmaz’dan Erzurum’da yapılan küspe hilesine tepki

Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz; Geçtiğimiz günlerde bir gazetenin haberine göre, Şeker fabrikasın’da küspeye su katılarak, tonajını ağırlaştırmak amaçlı hile yapan yetkililerin, bu konuya dair halen bir açıklama yapmaması, miğde bulandırıcı bir durumdur dedi.

Yayın: 15 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 15.10.2020 22:57:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İl Başkanı Yılmaz, İktidar Partisi AK Partinin Şeker Fabrikasını, özelleştirerek yandaşlarına peşkeş çekmesi yetmiyormuş gibi, gariban köylüyü ayak oyunları ile kazıklayan, hilekâr bir yönetimin ellerine bırakması, Erzurum çiftçisini Kaderine terk etmek demektir.

İktidar Partisinin Oy oranının en yüksek olduğu bu şehirde, çiftçimize köylü kardeşlerimize atılan bu kazığı unutmayacağız ve bunun hesabını mutlaka soracağız diye konuştu.

 Yılmaz, gazete haberinde  yer alan bilgide de şu ifadelere yer veriliyor.

Şeker Pancarını alırken kamyonun üzerine analiz makinasını çıkarıp, pancarın üzerinde şu kadar toprak var, şu kadar yaprak var, şu kadar kuyruğu var deyip, yüzde 30’lara varan fire çıkarıyorsunuz ama.  Ne ala memleket…

BÖYLE BİR KAR ETME ŞEKLİ HİÇBİR FABRİKADA YOK…

Şeker Pancarının tonunu 300 TL’ye üreticiden alacaksınız; şeker için gerekli özünü kullanacaksınız,  ispirtosunu alacaksınız, hiçbir işinize yaramayan posasını ( küspe) üreticiye tonu ortalama 230 TL’den satacaksınız?

Helal olsun, müthiş bir ticari zeka… Özelleştirilmeden önce bu küspe, üreticiye sembolik rakamlarla satılıyordu. Bu gün geldiğimiz noktada tablo bu… 

Şimdi üreticinin küspesine ağır gelsin diye su katanlar, size sesleniyorum, bu olay hiç olmamış gibi mi davranacaksınız?  Açıklayın küspeye neden su katıyorsunuz?

Erdem Talaş

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732