Merkez Parti Genel Başkan yardımcısı Murat Kış Kanidil mesajı yayımladı.

Ya Rabbim Sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri bu mübarek Miraç kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. Corona virüsü tedbirleri kapsamında camilerin kapalı tutulacağı bu mübarek gecede müslümanlar evlerinde ibadetlerini yerine getirecek Hayırlı Kandiller.

Yaşam Yayın: 21 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.03.2020 18:37:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Merkez Parti Genel Başkan Yrd.Murat Kış Miraç Kandili Mesajı; “Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olan Mirac, Allah’ın sevgili Rasûlünden başka hiç kimseye sunmadığı ilahî bir ihsandır. Yüce Peygamberimiz için pek büyük şan ve şereflerle dolu olan Mirac mûcizesi, biz müslümanlar için de ilahî rahmetler ve lütuflarla doludur. Mübarek mirac kandili vesilesiyle sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’e vahyedilen, insanlığı mutluluğa götürecek prensipleri de hatırlamak lazımdır. Bu vahyedilen hakikatleri; ‘Allah’a ortak koşulmayacak, yalnız O’na kulluk edilecek ve yalnız O’ndan yardım istenecektir. Anne ve babaya hürmet edilecek, onların duaları alınacaktır. Haksız olarak kimsenin canına kıyılmayacaktır. Yetimlere iyi muamele edilecektir. Ölçü ve tartıda doğruluk üzere olunacaktır. Bilmediğimiz bir şeyin ardından körü körüne gidilmeyecek, şuurlu hareket edilecektir. Yeryüzünde kibir ve gurur taslayarak yürünmeyecektir.’ Bu saydığımız prensipler hiç şüphe yok ki bir toplum için gerekli bütün ahlâk ve fazilet kurallarını ihtiva etmektedir. İşte Mirac gecesi böyle mübarek bir gecedir. Bu geceyi ihya ederken, bu gecede vahyedilen üstün hakikatlere kulak vermeliyiz. Bu mübarek gecede vatanımız milletimiz ve devletimiz için dualar ederek, tüm ölmüşlerimizin, şehitlerimizin ruhuna dualar göndererek bu mübarek günü değerlendirmeyi Allah hepimize nasip eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli hemşerilerimizin Miraç Kandilini en içten dileklerimizle tebrik eder, bu mübarek gecenin tüm vatanımız, milletimiz, devletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732