Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Yılmazdan Erzurum Kongresi mesajı

İl Başkanı Yılmaz; Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle anıyorum dedi.

Yayın: 22 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 22.07.2019 17:07:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz;Erzurum Kongresi'nde ortaya çıkan şuur, azim ve kararlılık bugün de birlik ve beraberliğimizin temeli, vatan ve bayrak sevgimizin sembolü, geleceğe yürüyüşümüzde en büyük gücümüzdür.

Erzurum'da ilan edilen, manda ve himayeyi kesinlikle reddeden milli irade doğrultusunda, düşman işgalinden korunmuş ve Türk milleti emperyalist devletlere karşı dik duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Erzurum'da başlayan bu Milli mücadele

Ülkenin ateşten çember içerisinde olduğu bir dönemde toplanan Erzurum Kongresi'nin, milletin azim ve kararlılığını ortaya koyması bakımından da önemli bir örnek olduğunu dile getiren Yılmaz, 'Yüzlerce yıllık devlet geleneğine sahip olan bu necip millet, kendi tarihsel birikiminden güç alarak neleri başarabileceğini işte bu kongreyle bir kez daha kanıtlamıştır. Allah, bu millete bir daha keder ve ıstırap dolu günler yaşatmasın, Erzurum Kongremizin 100'üncü yılını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve  bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü..

Ahmet Yılmaz bu kutlu ve haklı mücadeleyi bizler Türk milletiolarak bu milli ruhu herzaman yaşatarak hep anacağız gelecek nesillerimize'de aktaracağız.

Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın  Erzurum kongresi ile ilgili pervazsız söylemlerini'de eleştirdi.

Yılmaz; Erzurum Konkremizi Bütün Türkmilletini İlgilendiren bir olay değildir, diyerek kendi ırkının Türk ırkı olmadığını belli eden Bursa Büyük şehir Belediye Başkanı olan  zat pervazzısız söylemi ile kendi ırkının türk ırkı olmadığını göstermiştir. bu ve bu zihniyette olan bütün aymazları kınıyorum, ben  bulunduğum ve mensubu olduğum Merkez Parti ailesi olarak bizler bu ruhu herdaim yaşatacağız milletimizin hak ve geçmişlerimizin anısına ve mirasına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. diyekonuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732