MERKEZ PARTİ ERZURUM İL BAŞ. AHMET YILMAZ BAYRAM MESAJI YAYIMLADI

Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz ; “Bayramlarımız sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının pekiştiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının en üst düzeyde yaşandığı, birlik ve beraberliğin güç kazandığı, küskünlüklerin son bulduğu, dargınların barıştığı büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu maneviyat yüklü mübarek günlerimizdir” dedi.

Yayın: 30 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 30.07.2020 11:59:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yılmaz ; Kurban Bayramının yardımlaşma dayanışma ve paylaşmayı ifade ettiğine dikkat çeken Yılmaz, “Kurban ibadeti, bireye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Elindekileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşma alışkanlığı kazandırır. İnsanların birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. Hz. İbrahim ve İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.

Bayramın Tüm Güzelliklerini Paylaşmalıyız

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde dini ve milli bayramlarımız toplumsal dayanışmamızın, kaynaşmamızın ortak adı olduğunu unutmamalıyız. Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Bayramlarda büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öperek hayır dualarını almayı da unutmamalıyız. Ayrıca bayramları sadece kendimiz, ailemiz ve yakın çevremizle yaşamamalı, yoksullara, öksüz ve yetimlere, engellilere, şehit ailelerine, hastalara ve özellikle çocuklarla ilgiye muhtaç her vatandaşımıza bayramı bayram gibi yaşatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732