Meclis'te gerginlik! İsmet İnönü'ye yapılan Führer benzetmesi sonrası tansiyon yükseldi

TBMM Adalet Komisyonunda Avukatlık Kanunu ile ilgili değişikliğin görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç'un, İsmet İnönü'ye Führer benzetmesinde bulunması gerginlik çıkardı.

Siyaset Yayın: 04 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 04.07.2020 00:33:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

TBMM Adalet Komisyonu'nda, AK Parti ve MHP milletvekillerince hazırlanan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler sırasında gerginlik çıktı. Görüşmede Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç'un, İsmet İnönü'ye Führer benzetmesi ortamı gerdi.

TUNÇ, KASTINI AŞTIĞINI SÖYLEDİ

CHP milletvekilleri Türkiye'nin ilk Başbakanı İsmet İnönü'ye Führer benzetmesinde tepki gösterdi. Tunç, kastını aştığını söyledi. CHP milletvekilleri ise özrü kabul etti.

FÜHRER NEDİR?

Führer, Adolf Hitler'in, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin ve Üçüncü Alman İmparatorluğu'nun yöneticisi olduğu dönemde kullandığı ve "lider" anlamına gelen unvandır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732