Mansur Yavaş korona yüzünden Ankara’da ölenlerin sayısını açıkladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük vaka ve ölen hasta sayısına itirazlar gün geçtikçe çoğalmaya başlıyor. Türkiye’de günlük en az 15 bin vaka sayısı olduğunu iddia eden TTB’nin açıklamalarından sonra bugün bir itirazda Mansur Yavaş’tan geldi.

Gündem Yayın: 29 Ağustos 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 29.08.2020 22:45:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün Türkiye genelinde ki korona vaka tablosunu açıklıyor. Lakin günlük açıklanan hem vaka sayısı hem de ölen hasta sayısı tartışmalara neden oluyor.

O GÜN SADECE MALATYA’DA 28 KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık Bakanı Koca 24 Ağustos’ta bir günde vefat edenlerin sayısını 18 olarak açıklarken, o gün sadece Malatya ilinde 28 kişinin öldüğü iddia edildi. Bu iddia İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray’a ait. Çıray "25 Ağustos'ta Malatya’da 28 ölüm vakası varken, aynı gün Türkiye genelinde 18 ölüm vakası bildirilmiştir" dedi.

BAKAN KOCA’YI SUÇLADI

Bugün ise Sağlık Bakanlığı vaka tablosu verilerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş itiraz etti. Mansur Yavaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı gerçek korona vaka sayısını ve korona virüsten ölen hasta sayısını açıklamamakla, saklamakla suçladı. Bu iddiasına gerekçe olarak ise, geçtiğimiz Salı günü (25 Ağustos 2020) sadece Ankara’da ölenlerin sayısını gösterdi.

ANKARA’DA ÖLENLERİN SAYISI

25 Ağustos’ta açıklanan vaka tablosuna göre Türkiye genelinde ölen korona hasta sayısı 24. Ama Mansur Yavaş sadece o gün Ankara’da ölenlerin sayısının 17 olduğunu bildirdi.

kamupersoneli.net

Mansur Yavaş “Sadece Ankara’da 563 kişi öldü. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanlarından bir günlük rakamları istesinler. Sonra açıklanan rakamlara baksınlar" dedi. Yavaş sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz Salı 17 vefat var. Ama aynı gün açıklanan rakama bakıyorum, Türkiye çapında 20-21-22 kişi var. Sadece Ankara’da 17 kişi” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de bazı bilim insanları ve TTB, Türkiye'de gerçek vaka sayılarının, Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamların yaklaşık 10 katı olduğunu iddia etmişti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732