KÜLTÜR’DE EĞİTİM KÜLTÜR KOLEJİNİN EĞİTİM MODELİ VE SİSTEMİ

Öğrencilerini teorikte değil pratikte hayata hazırlama hedefi ile yola çıkan Kültür Koleji eğitim projeleri ile farklılığını ortaya koymaktadır. Kültür Kolejinde uygulanacak öğrenme modeli; ‘Akıllı Öğrenme Modeli’dir. Bu model özgüveni gelişmiş, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefler. Akıllı Öğrenme Modeli farklı beklentilere cevap vermesi yönüyle de ön plana çıkmaktadır.

Eğitim Yayın: 01 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2019 16:05:56
Editör -
Okuma Süresi: 17 dk.
Takip EtGoogle News

Akıllı Öğrenme Modelinin Değerleri

Kendi Dilinde İletişim ve Kendini İfade Etme

Yabancı Dilde İletişim ve Kendini İfade Etme

Matematiksel, Bilimsel ve Teknolojik Yeterlik

Dijital Yeterlilik- Öğrenmeyi Öğrenme

Sosyal ve Medeni Beceriler- Girişimcilik ve İnisiyatif Kullanma

Kültürel Farkındalık ve Anlatım

Akıllı Öğrenme Modeli, çeşitli öğrenme kuramlarından yararlanılarak Kültür Koleji için tasarlanmış bir modeldir.

EĞİTİM PROĞRAMLARI

Eğitim Programımız 2 kategoriye göre sınıflandırılır.

1) Okul + Sınav Ağırlıklı Müfredat Uygulanacak Sınıflar

5. ve 6. Sınıflar ile 9. ve 10. sınıflarda yıllık ders dağılımının %67’si okul müfredatına, %33’ü ise sınav müfredatına ayrılmıştır. 7. ve 11. sınıflarda yıllık ders dağılımının %54’ü okul müfredatına, %46’sı ise sınav müfredatına ayrılmıştır.

2) Sınav Ağırlıklı Müfredat Uygulanacak Sınıflar

12. sınıfların tamamında bu kategoriye uygun eğitim programı uygulanır. 12. sınıf müfredatı aynı zamanda AYT müfredatı, 8. Sınıf müfredatı ise LGS müfredatı olduğu için bu kategorideki dersler tamamen sınav müfredatı kapsamında ele alınmıştır. 8. be 12. sınıflarda yıllık ders dağılımının %37’si okul müfredatına, %63’ü ise sınav müfredatına ayrılmıştır.

Sınıf Standartları

Kültür Kolejinde her öğrenci kendi sınıf düzeyindeki öğrencilerle birlikte eğitim görür ve sınıflar, başarı ve algı düzeyi birbirine yakın öğrencilerden oluşur. Bu amaçla eğitim yılı başında tüm öğrencilere akademik başarı testleri ile mesleki ve psikolojik testler uygulanır. Sınıflar statik olmayıp dönem başında yapılacak 2. sınav sonuçları ve öğretmen gözlemleri ile yeniden yapılandırılır.

Her sınıf düzeyine uygulanacak Akademik Başarı Sınavlarının 2 fonksiyonu vardır.

1) Dönem başı itibariyle öğrencimizin bilgi düzeyini ve sınav performansını ölçmek

2) Kurumda eğitim almaya ilk kez başlayacak öğrencileri başarılarına uygun sınıflara yerleştirmek

Sınıf homojenliklerini oluşturmada sadece referans sınavları ile mesleki ve psikolojik testlerin sonuçlarına bakılmaz, ayrıca rehberlik görüşme kayıtlarına, nakil yoluyla gelen öğrencilerin transkriptlerine, oryantasyon çalışmalarındaki gözlemlere, önceki yıla ait not ve başarı istatistiklerine ve LGS sınav sonuçlarına da bakılır. Kültür Kolejinde; Genel kampüslerde bir sınıf en fazla 24 öğrenciden oluşur.

KARİYER VE YETENEK YÖNETİMİ

Okul Rehber Öğretmenlerimiz, eğitim yılı süresince öğrenciler ile birebir görüşmeler yaparak Kariyer Planlarını oluşturmalarında yol gösterici olur. Kariyer Planı oluşturulurken, öğrencinin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarabilecek profesyonel düzeyde hazırlanmış envanterler kullanılır. Öğrenciye Üniversiteler, programlar ve meslekler hakkında güncel bilgiler verilerek, kendisi için en doğru kariyer planını oluşturmasını sağlar.

ÇOKLU ZEKA ATÖLYELERİ

Görsel Sanatlar Atölyesi (Görsel Zeka)

Farklı teknik ve yöntemlerle boyama, çizgi, resim ve üç boyutlu eserlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirerek öğrencilerimizin güzellik, estetik ve sanat anlayışını geliştirmeye yönelik bir atölyedir.

Akıl Oyunları Atölyesi (Mantıksal Zeka)

Çabuk öğrenmede geleceğin metodu “akıl oyunları” dır. Akıl Oyunları’nın 2004 yılından bu yana Türkiye'de anaokullarında, ilk, orta ve lise okullarında, üniversitelerde, AVM'ler, Fuarlar ve çeşitli ortamlarda tanıttığı “akıl oyunları” zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Bu metot yıllar öncesinde ileri dünya ülkelerinde bir öğreti metodu olarak okullarda her seviye de öğretilmektedir.

Drama Atölyesi (Sosyal Zeka)

Drama Atölyesi Programı, 8–13 yaş çocuklarının bireysel gelişimlerini çok yönlü destekleyen; özgüven, empati gibi temel kişisel becerileri kazanmaları ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir drama programıdır.

Bilim Atölyesi (İçsel Zeka)

Akılda yer eden bilgilerin arasında, eğlenirken öğrenilen bilgi yer almaktadır. Bu düşünceyle düzenlediğimiz “Bilim Atölyesi” programında, eğlenceli aktivitelerimize çocuklarımızın katılımlarını teşvik ederek, onların hayal güçlerini geliştirip, eğlendirirken öğrenmelerini, farklı yöntem ve teknik uygulamalarla zenginleştirilmiş etkinlikler sayesinde, geleceğin mesleklerinin eğlenceli yüzüyle tanışmasını ve yeni ilgi alanları oluşturmalarını hedeflemekteyiz.

Söyleşi Atölyesi (Sözel Zeka)

Öğrencilerimizin okuma ve yazma yeteneğini ön plâna çıkarıp geliştirmelerine destek olma amacı ile Söyleşi Atölyesi çalışmaları gerçekleştirilecektir. Atölyede eser okumaları, çözümlemeleri ve değerlendirmeleri, edebî şahsiyetlere dair anlatılar, yazarlık eğitimleri, diksiyon çalışmaları, kelime çalışmaları gibi içerikler atölye eğitmeni yönetiminde sağlanacak. Atölye çalışmaları kapsamında yazarlarla söyleşiler, kitap ve imza günleri, dergi ve gazete oluşturma gibi faaliyetler gerçekleştirecektir.

LABORATUVARLAR

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Laboratuvarı

Bilişim teknolojileri yalnızca alınan eğitimlerin verimliliğini değil çocuklarda;

• Problem çözme becerilerini geliştirme,

• Neden – sonuç ilişkileri üzerine düşünme,

• Sistemli düşünme,

• Yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirme gibi konularda önemli bir etkiye sahiptir.

Çocukluk döneminde öğrenilen bilgilerin ya da edinilen yeteneklerin daha kalıcı ve daha etkili olduğu eğitim uzmanları tarafından kabul edilmektedir. Programlamanın bireylere kazandırdıklarını düşündüğümüzde çocuk yaşta bunları kazanmanın ne kadar değerli olduğunu ve çocuklara programlama öğretmenin ne kadar önemli olduğu yadsınamaz bir gerçektir. En çok kullanılan sosyal ağ olan Facebook’un kurucusu Zuckerberg kod yazmayı 9 yaşında öğrenmiştir. Dünya devi Bill Gates’in ilk programı 13 yaşında yazdığı üç taş oyunuydu. 15 yaşına geldiğinde ise BASIC dilinin yeni bir versiyonunu tasarlayıp yazmıştı.

Fen ve Teknoloji Laboratuvarı

Fen ve teknoloji laboratuvarındaki çalışmalarda kavramların anlaşılması ve günlük yaşamda gerek duyulduğunda sorgulama alışkanlıkları edinilmesi sağlanmaktadır. Temel bilimsel kavram ve yöntemler açıklanırken rahat bir ortamda, hayal gücünün gelişmesi ve bilginin yaşayarak öğrenilmesi ön planda tutulmaktadır. Öğrenci Fen ve Teknoloji Eğitimi Atölyesi, öğrenci merkezli olarak; her öğrencinin kendi yetenekleri ve zeka tipi dikkate alınıp; Çoklu Zeka Kuramı esas alınarak öğrencilerin kendilerinde ağırlıklı olan zeka tiplerine uygun olarak öğrenim görmeleri hedeflenmektedir

Dil Laboratuvarı

Fark yaratan alt yapımız sayesinde öğrencilerimiz interaktif olarak yabancı dil eğitimi alırlar. Programımız öğrencilerimize yabancı dili öğretmeyi değil konuşturmayı hedeflemektedir.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Öğrencilerimize, alanlarında uzman danışmanlar ile kendi dünyalarında aşamadıkları, rahatsızlık duydukları ya da sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkileyen konular ile ilgili profesyonel düzeyde danışmanlık hizmeti verilmektedir.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SEMİNERLER

Okullarımızda, Eğitim Yılı süresince öğrencilerin gerek akademik gerekse kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak, eğitim gruplarına göre farklılaşan seminerler düzenlenir.

Sınav Sistemi

Ders Seçimleri

Motivasyon

Meslek Tanıtımları

Çalışma Teknikleri

Test Çözüm Teknikleri

Öğrenme Becerileri

VELİLERE YÖNELİK SEMİNERLER

Okullarımızda, Eğitim Yılı süresince velilere, öğrencilerinin eğitim-öğretim çalışmalarına, kişisel gelişimlerine destek sağalabilecekleri konular hakkında seminerler düzenlenir.

Aile İçi İletişim

Ergenlik Dönemi ve Aile Tutumları

Gençlerin Sınavlara Hazırlık Süreci Nasıl Yürütülmeli

KÜTÜPHANE

Kültür eğitim kurumları bünyesinde ortaokul ve liseye hitap eden bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Kütüphanemizde öğrencilerin araştırma yaparken basılı ve elektronik kaynaklarla birlikte işitsel ve görsel birçok eğitim materyalini aktif olarak kullanmaları sağlamak amacıyla kurulmuştur.

‘Kültürlü olan kazanır’ sloganıyla yola çıkan kurmumuz kütüphaneye verdiğimiz önemi göstermektedir.

Kütüphanede akademik derslerin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefler. Bunun için ilkokul grubu öğrencilerimize ilgisini çekecek ve onlara okumayı sevdirecek çocuk kitapları bulunmaktadır. Ortaokul grubu öğrencilerimiz için dünya klasiklerini içeren zengin bir arşive sahiptir.

Ayrıca öğrencilerimiz okumaya teşvik etmek için yıl sonunda ençok kitap okuyan 3 öğrenciye plaket verilir ve öğrencilerin okuduğu kitapların özetleri sergilenir.

KONFERANS SALONU

Konferans salonumuz son derece modern şekilde taşarlanmış olup,görüntü kalitesi ve ses sistemi ile değerli öğrencilerimize ve velilerimize hizmet vermektedir. Ders etkinlikleri haricinde belirli günler ve haftalarda sunumlar ve gösteriler yapılmaktadır. Ayrıca konferans salonumuzda tiyatro gösterileri, seminerler, söyleşiler, yıl sonu gösterileri, anaokulu programları, okuma bayramları ve törenler gibi bir çok eğitim faaliyeti içinde kullanıma uygundur.

BİREYSEL ÇALIŞMA SALONU

Bireysel çalışma salonumuzda ses yalıtımı ve kaliteli aydınlatma sistemi gibi fiziksel şartları öğrencilerimizin ders çalışmalarını pozitif yönde desteklemektedir.

YEMEKHANE

Kültür Eğitim Kurumlarında aynı anda 300 öğrencinin yemek yiyebildiği yemekhanemiz mevcuttur. Yemekler, kolejimizin deneyimli mutfak kadrosu tarafından besin değerleri ve hijjen koşulları dikkate alınarak hazırlanılmaktadır. Yemek listelerimiz aylık olarak diyetisyen tarafından kalori hesapları dikkate alınarak hazırlanmaktadır.

KAFETERYA

Kültür Eğitim Kurumlarında 50 kişilik katerya hizmeti sunulmaktadır. iç mekan ve teras olarak iki bölümden oluşmaktadır.

Kültür Eğitim Kurumlarının kafetaryasında öğrencilerimize , öğretmenlerimize ve personelimize tüm gıda ürünleri uygun sağlık koşulları ve son kullanım tarihleri dikkate alınarak satışa sunulmaktadır.

TOPLANTI SALONU

Kültür Eğitim Kurumları bünyesinde 2 tane toplantı salonumuz bulunmaktadır. Toplantı salonlarımızda aktif olarak kullanılan akıllı tahta, internet erişimi ile uygun sunum materyalleri bulunmaktadır.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

İngilizce (Zorunlu)

Okulumuzda yabancı dil olarak İngilizce eğitimine 5.sınıfta başlamaktadır.

Hedefimiz, öğrencilerimize hızla değişen ve gelişen dünyada Türkçe dışında farklı dillerde de iletişim kurabilecekleri temel dil becerilerini kazandırmaktır. Bu eğitim öğretim sürecinde alınması beklenen dört temel beceri okuma, dinleme, konuşma ve yazmadır.

Öğrencilerimiz verilen bu eğitimle farklı kültürleri tanımayı, dünyanın farklı yerlerindeki insanlar ile iletişim kurabilmeyi, çeşitli edebi ürünleri ve uluslararası medyayı özgün dilleriyle takip edebilmeyi, bilgiye ulaşmada teknolojik gelişmeleri ve internet dünyasını tüm olanakları ile kullanabilmeyi öğrenirler.

Almanca (Seçmeli)

Okulumuzda Almanca ikinci yabancı dil ve seçmeli ders olarak verilmektedir. Öğrencilerimiz anaokulunda başlayan İngilizce eğitimlerine, 5.sınıftan itibaren ikinci dil olarak Almancayı seçebilmektedirler. Bu eğitim öğretim sürecinde alınması beklenen dört temel beceri okuma, dinleme, konuşma ve yazmadır.


Fransızca (Seçmeli)

Okulumuzda Fransızca ikinci yabancı dil ve seçmeli ders olarak verilmektedir. Öğrencilerimiz anaokulunda başlayan İngilizce eğitimlerine, 5.sınıftan itibaren ikinci dil olarak Fransızcayı seçebilmektedirler. Bu eğitim öğretim sürecinde alınması beklenen dört temel beceri okuma, dinleme, konuşma ve yazmadır.

ZİHİNSEL GELİŞİM

I. Smart Moves

4 - 18 yaş arası çocuklar ve gençlerle çalışılan SMART Moves programında amaç, gücü kanıtlanmış ve kişiselleştirilmiş spor tabanlı bir program kullanarak çocuklarımızın Psiko-Motor beyin ayağını güçlendirmektir. Duyusal motor aktivitelerimiz gün içinde devam eden ve hayatımızı kolaylaştıran bir çok etkinliği yapmamızı sağlar. SMART Moves programı ile bu alanlar desteklenir ve çocuklar günlük aktivitelerini gerçekleştirirken ekstra çaba harcamak zorunda kaldıkları zamanlarda sorun yaşamazlar. Aynı zamanda dikkati düzenlemede, dürtüleri kontrol etmede, okul başarısı için gerekli olan öğrenme ve kavrama becerilerine de katkı sağlar.

Psiko-motor gelişim, çocuğunuzun okulda veya evde hayati önem taşıyan herhangi bir hareketi en iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Psiko-motor beceriler resim yapmaktan yazı yazmaya, bisiklet binmekten yüzmeye, kaslarımızı etkileyen birçok etkinliği yapabilmemizi kapsar. Her bir seansta çocuğunuz kendi ihtiyacına göre Kaba Motor ( Temel kararlılık , Denge ve Koordinasyon, Motor Planlama) ve ince motor becerilerini(el becerileri ve yazı yazma) geliştirebileceği, bir dizi aktiviteye katılacak.

SMART® Moves seanslarında 5 temel hedefimiz vardır:

1- Duygu durum düzenlemeyi sağlamak

2- Öz-denge

3- Denge ve koordinasyon

4- Öz-farkındalık ve motor hareketleri planlama

5- İnce motor becerilerinin kontrolü

II. Smart Vision

SMART Vision hem sporu hem masa başı aktivitelerini kapsayan bir programdır ve bu aktiviteler sayesinde çocuğunuzun görsel beyin bölgelerine odaklanarak bu bölgeyi geliştirmeyi amaçlar. Görsel beyin bölgeleri, görülen bilgiyi daha hızlı işleme, anlama, kavrama ve bu bilgilerden doğru çıkarımlar yapmayı sağlar.

Çocuğunuzun ihtiyacına göre düzenlenen seanslarda bağıl göz kontrol hareketleri, görsel-mekânsal organizasyonu geliştirmeye-güçlendirmeye yönelik aktiviteler de vardır. Bunların yanı sıra görsel hafızayı ve görsel motor entegrasyonunu güçlendiren masa başı aktiviteler de içerir. Tüm bu becerilerin güçlenmesi akademik başarıyı da beraberinde getirir. SMART Vision ile el yazısı ve kopya etme de, görsel öğrenme hızı da ve görsel öğrenme becerisi de ,odaklanma ve dikkat etme de, ayrıntılı çaba isteyen aktivitelerin yapılması da , görsel mekansal algıdaki farkındalığın artması da ve bu algıyı organize etmek de gelişir.

III. Smart Listening

SMART Listening çocuğunuz için önem taşıyan öğrenme ve iletişim konusunda, alanında kendini kanıtlamış teknoloji ile işitsel ve dil becerilerini geliştirmeyi hedeflemiştir.

SMART Listening programı ile çocuğunuz okulu daha çok sevecek, daha eğlenceli olduğunu görecek ve daha çok öğrenmek isteyecektir. Yaptığımız kapsamlı araştırmalar ve edindiğimiz derin tecrübeler neticesinde, çocuklar konuşma, anlama dil ve okuma, yazma becerilerinde 1 veya 2 senede geleceği seviyeye 8 /12 hafta içinde gelebiliyor.

Mükemmel işitsel beceriler kazanmanın yanı sıra, daha hızlı bir şekilde, bilgiyi kısa bellekten kalıcı belleğe aktarabilecek, böylelikle anlama, kavrama ve beraberinde sınıf içi aktivitelere katılması konusunda gereken öz güveni de gelişecektir.

Smart Listening’te kullanılan kişiye özel bilgisayarlar ve kulaklıklar programı tamamen çocuğunuza özel ve onu eşsiz yapmaktadır. Bilgisayar ortamında özel hazırlanmış sesler, rengarenk grafikler, kelimeler ve cümlelerle beraber gösterilen şekiller program sürecini çocuğunuz için cazip hale getirir. SMART Listening , dil ve okur yazarlık performansını artırmada güçlü bir formül kullanarak işitsel işlem de beyin gelişimini yapılandırır.

IV. Smart Focus

SMART Focus çocuğunuzun odaklanarak daha çabuk ve doğru düşünmesini sağlar. NASA ve Amerikan Hava Kuvvetleri tarafında kullanılan state of the art neuro feedback teknolojisi ile donatılmış program sayesinde, bilişsel ve dikkat becerileri en üst performansı sergileyecek kadar gelişir.

Profesyonel atletler, müzisyenler ve oyuncular parlak başarılarını egzersiz yaparken uzun süre odaklanabilmelerine borçludur. Bu profesyoneller gibi çocuğunuzda beyin fonksiyonlarını geliştirerek ve güçlendirerek farklı alıştırmalar arasında dikkatini koruyarak maksimum performansa ulaşır. Smart Focus programı kişiye özel olarak düzenlenir ve programın sonunda mutlak başarı hedeflenir. Araştırmalarımız ve tecrübelerimiz, çocuğunuzun 8 haftalık programda gözle görülebilir şekilde bir gelişim gösterdiğini kaydetmiştir. Bugün kayıt olun ve akademik başarıya ulaşmak için bir gün daha kazanın.

V. Smart EQ

Duygusal zeka hakkında dünya size rehberlik etmek için duygularınızı kullanıyor. Karar verirken duygularınızın tecrübesini kullanma, sakin olmak, öfke ve çatışma yönetimi, insanlarla ilişkilerinizde yardım etme, sosyal konularda ne olacağını tahmin edebilme, size veya başka birine hayatının birçok alanında yardım etme ile ilgilidir. Smart™ EQ, Amerika ve Avustralya’da başarılı, Öğrenilmiş İyimserlik, METODLAR, ve Aussie İyimserliği gibi kanıtlanmış programlara dayanılarak 6-12 yaş arasındaki çocuklarda güçlü bir duygusal gelişim inşa etmeyi amaçlar.

SMART Güçlü Duygusal Zeka ile çocuğunuz ;

• Arkadaş edinme konusunda daha başarılı ve çatışma durumlarında daha güçlü olur.

• Üzgün ya da öfkeli olduğunda duygularını daha iyi yönetebilir ve davranış problemleri oldukça azalır.

• Daha iyi konsantre ve daha fazla akademik başarı sağlar.

• Fiziksel rahatsızlıklar oldukça azalır.

• Yetişkinler kadar stabil ve tatmin edici ilişkiler kurar.

• Daha fazla kariyer başarısına sahip olur; Duygusal zeka akademik ve kariyer başarısında IQ dan daha iyi bir belirleyici olabilir.

Smart™ EQ , eğlenceli oyunlar , grup tartışmaları , dramalar ile öğrencilerin, kendi duygularını tanımlamayı öğrenme , teknik ve stratejilerle korku ve kızgınlıklarını yönetme, yararlı olumlu düşünceler üretme, etkili iletişim ve problem çözme yeteneklerini kazanmalarını sağlar. Yapılandırılmış duygusal zeka ile çocuklar daha motive ve daha bağlı öğrenciler olurlar , eğlenceli ve mükemmel ilişkiler kurarlar ve zorluklar karşısında kendilerini çabuk toparlayıp mutlu olurlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732