Kulisleri sallayan iddia: Muhalefet Erdoğan'ın karşısına Babacan'ı çıkaracak

Ankara kulislerinden gelen son bilgilere göre; muhalefetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına seçimde rakip olarak eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı çıkaracağı iddia edildi.

Gündem Yayın: 30 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 30.09.2019 18:48:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kuracağını ilan eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la ilgili çok konuşulacak bir kulis bilgisi gündeme geldi. Habertürk TV'nin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, muhalefetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı çıkaracağını iddia etti. Aydemir, bunu 'bilgiye dayanarak söylediğini' ifade etti.

 

 

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir

"CHP, GÜL'Ü ADAY GÖSTERİRSE SİYASETEN İNTİHAR ETMİŞ OLUR"

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, 2023'te düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimine dair bazı kulis bilgilerini aktardı. Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında konuşan Aydemir, "CHP yerel seçimlerde yüzde 30'u aştı, İstanbul'da yüzde 50'yi aştı Ekrem İmamoğlu ile. CHP bu şartlarda 'Abdullah Gül'ü çatı aday gösteriyorum' derse siyaseten intihar etmiş olur" dedi.

"CHP'LİLER GÜL'E OY VERMEZ"

Aydemir şöyle devam etti:

"Çok net söylüyorum. Hani 'ortak aday' dediniz ya! Başka formül görünmüyor! Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkacak bir isim. Bu bloka karşı, bloku bölmeyecek bir isim olacak. CHP'lilerin önemli bir bölümü bu başarı sağlanmışken, gidip Abdullah Gül'ü aday gösterirse başkasına oy verir net söylüyorum. Siyaset, realiteler üzerine yapılan bir şeydir. Ben şöyle düşünüyorum, sen şöyle düşünüyorsun ben bunlara girmeyeceğim.

"BİLGİYE DAYALI SÖYLÜYORUM: ORTAK ADAY ALİ BABACAN"

Ama ben bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum; Ali Babacan bu partinin genel başkanı olarak yola çıkarsa, Cumhurbaşkanı adayı da Ali Babacan olacaktır. Orada ittifaklar başka bir şey geliştirir. Denilir ki, "Olmuyor, böyle ittifakla yürüyelim", başka bilmediğimiz şeyler devreye girer. Daha çok erken bunları konuşmamız."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732