Kovid-19 Aşısı İçin Gönüllü Olmak İsteyenler ne Yapacak?

Türkiye'de dün ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanan Kovid-19 aşısı ikinci etapta gönüllülere yapılacak.

Sağlık Yayın: 17 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 17.09.2020 14:33:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, kriterleri sağlayanların gönüllü olmak için aşı merkezlerine başvurması gerektiğini söyledi.

Dünyada Kovid-19 virüs salgınından etkilenen ülkemizde Kovid-19 aşıları insanlar üzerindeki test süreci dün Hacettepe Üniversitesi'ndeki sağlık çalışanlarıyla başladı.

Sağlık çalışanlarından sonra gönüllüler üzerinde aşı denenecek. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, gönüllü olmak isteyenlerin aşı merkezlerine başvurması gerektiğini söyledi.

18-60 YAŞ ARASI KRİTERLERE UYANLAR GÖNÜLLÜ OLABİLİR

Prof. Dr. Murat Akova, gönüllü olmak isteyenler için şunları söyledi "Aşı için başvuracak gönüllüler 18-60 yaş arasında olması lazım.

60 yaşından gün almamaları gerekiyor. Daha öncede Kovid geçirmemeniz gerekiyor. Biz bunları aşı yapmadan test ediyoruz. Burundan örnek alıyoruz. Bunları periyodik olarak tekrarlıyoruz.

Bunların olmaması lazım. Hamilelik ve hamilelik planının olmaması lazım. Daha önceden bir aşı alerjisinin olmaması lazım. Belli dışlama kriterlerimiz var. Bu kriterlere uyan 18-60 yaş arasında olan gönüllüleri alıyoruz.

AŞI MERKEZLERİNE BAŞVURU YAPILABİLECEK

Gönüllü olmak isteyenler aşı merkezlerine başvuracaklar. Biz Hacettepe olarak ilk bunu kendi personelimize duyurduk. Doğal olarak ilk aşıladıklarımız kendi personelimiz.

Üniversitenin sitesinden de bilgilendirme metni yayınlayacağız. Hacettepe Aşı Merkezi ve diğer merkezlere başvuru yapılacak. Vatandaşlar için Sağlık Bakanlığı'nın da desteğiyle bir duyuru olacak."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732