KONGRE TAKSİCİ ESNAFINA EMSALSİZ CEZA UYGULAMASI

Erzurum’da bulunan Kongre caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 40 yıla aşkın aynı yerde hizmet veren taksici esnafına, bir taksi şoförünün, hatası tüm taksi durağı, çalışanlarına faturası kesildi.

Yayın: 03 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 03.09.2020 01:15:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Erzurum Yakutiye İlçesi sınırları içinde, yer alan 1919 da Erzurum kongresinin yapıldığı, tarihi kongre salonunun, karşısında yer alan kongre taksi durağı esnafının duraklarının yerel yönetimler tarafından emsalsiz bir karar ile kaldırılması, evine ekmek götürmeye çalışan taksicileri mağdur etti.

Taksi durağı esnafının, beyanına göre, iki yıl önce taksi durağında çalışan, bir arkadaşlarının, hata yapıp dışardan biri ile tartışarak, ölümüne sebep oldu.

Esnaf; bizler bura’ da kırk yıla aşkındır, var olan taksi durağının çalışanları olarak, bizlerin ekmek kapısını bir arkadaşımızın yapmış olduğu bir hataya istinaden, yıllardır bu cadde üzerinde hizmet ettiğimiz ekmek kapımızı, öldürülen kişinin yakınları tarafından şikayet edilerek, durağımızın kaldırılması bütün taksicilerimizi mağdur etmiştir.

Taksi durağı esnaflarından Necati Algül; şu ifadelere yer verdi, Algül, bizler burada yıllardır, güzel hizmetler vermeye çalıştık kongre binamıza gelen binlerce misafirimizi ağırladık kimseye karşı bugüne kadar kusur işlemedik. Hatta defalarca, bizler Şoförler cemiyetimiz’ den, en güvenilir aile taksi durağı, olarak ilan edildik. Bugün ise öldürülen, vatandaşımızın yakınları tarafından, şikayet edildiğimiz bizlere söylenerek durağımız kaldırılarak bütün taksici arkadaşlarımız ile birlikte, Ailelerimiz ’de cezalandırılıyor. O vatandaşımızı, öldüren arkadaşımız, Adalet karşısında, yargılanıp cezalandırılmıştır. Bizlere kesilen bu ceza kimin neyin adaleti ? bizi ve ailelerimizi mağdur ederek ekmeğimizle oynanması nasıl bir Adalettir. böyle bir cezanın başka bir yerde bir emsali, örneği, varmıdır Allah aşkına?.   Algül; Bizler memleketini insanını seven esnaflarız, bu durumumuz ile ilgili Şehreminimiz Olan Belediye reisimize, mağduriyetimizi anlatmaya defalarca gittik, ancak bizleri başkanımız ile görüştürmüyorlar. Çalmadığımız kapı kalmadı kime derdimizi anlatacağımızı bilmiyoruz artık diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732