KENT KARDEŞLİĞİNDEN DÜNYA KARDEŞLİĞİNE

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç uzun bir süredir ikili ilişkilerin sürdüğü kardeş kent Aachen'dan ülkemize gelen heyet ile bir araya geldi. Yerel yönetimlerin önemine vurgu yapılan buluşmada Aachen ve Sarıyer arasındaki temasların kuvvetlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Yayın: 14 Haziran 2019 - Cuma - Güncelleme: 14.06.2019 17:12:14
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkileri geliştirmek için kardeş belediye Aachen’dan ülkemize gelen yetkililer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Sevgi Barış Teknesi’nde buluştu. Yenilikçi işbirliklerini genişletmek için bir araya gelen iki kardeş kente, Köln’den gelen misafirler de eşlik etti. Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı geceye; Alman Büyükelçisi Martin Erdmann, Köln-İstanbul Kardeş Kent İlişkilerini Destekleme Dernek Başkanı Walter Kluth, Friedrich-Ebert Vakfı Türkiye Başkanı Felix Schmidt, Heinrich Böll Vakfı Türkiye Başkanı Kristian Brakel, Konrad Adenauer Vakfı Başkanı Dr. Walter Glos, CHP İstanbul Milletvekilleri Fethi Açıkel ve Gökan Zeybek, CHP  Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur katıldı.

SARIYER AACHEN KARDEŞLİĞİNİN BAŞLADIĞI YER

Gecede kısa bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yerel yönetimlerin öneminden bahsederek, "Yaşam sokakta, yani yerel yönetimlerle. Eğer Türkiye’de yerel yönetimler Almanya’daki kadar gelişmiş olsaydı aramızda esen soğuk rüzgarlar olmamış olacaktı. Herkes Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne beklerken maalesef Türkiye’deki yerel yönetimler Avrupalılar tarafından unutuldu. Avrupa’ya çok yakınız, karşımızda da Asya var. Aachen ve Sarıyer kardeşliği de şu an üzerinde bulunduğumuz sularda gerçekleşti” diye konuştu.

İLİŞKİLERİMİZİ KUVVETLENDİRMELİYİZ

Alman Büyükelçi Martin Erdmann ise Sarıyer’le ilgili duygularını dile getirerek;  "Sizin buraya gelmenizi çok önemsiyorum, aynı zamanda vakıf temsilciliklerimizin de burada olması bizim için çok önemli çünkü şu aralar iki ülke arasında zaman zaman gerginlikler oluşabiliyor. Bu ilişkileri kuvvetlendirerek gerginliklerin üstesinden gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732