Kaz Dağları'nda altın arayan firmanın ruhsatı yenilenmedi

Kaz Dağları'nda altın arayan Alamos Gold, inşaat ruhsatları yenilenmediği için projenin durdurulduğunu açıkladı.

Gündem Yayın: 14 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 14.10.2019 18:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kaz Dağları'nda altın arayan Alamos Gold, inşaat ruhsatları yenilenmediği için projenin durdurulduğunu açıkladı.

ALMOS GOLD: ENERJİ BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Alamos Gold Şirketi, bugün yaptığı açıklamayla 13 Ekim 2019 tarihinde sona eren ruhsatının yenilenmesini beklerken, Kaz Dağları'ndaki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Şirketin madencilik ruhsatının iptal edilmediğinin fakat ruhsatı yenilenene kadar başka inşaat faaliyeti yürütemeyeceğinin aktarıldığı açıklamada, şirketin Enerji Bakanlığı ile ruhsat yenilenmesi için görüşmelere devam edeceği de bildirildi.

Öte yandan Kaz Dağları'ndaki projeyi yürüten Doğu Biga Madencilik'in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımla, Kirazlı Altın Madeni Projesi'nin 2021 yılında faaliyete geçeceği iddia edildi.

EKOLOJİ BİRLİĞİ: ŞİRKET BÖLGEYİ TAHLİYE ETMELİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Ekoloji Birliği, Alamos Gold'un söz konusu alanı acilen boşaltması gerektiğini aksi takdirde şirketin işgalci konumunda bulunacağını belirtti. Ekoloji Birliği, konunun yasal anlamda da takipçisi olacağını ifade etti.

Kaz Dağları'nda altın arayan firmanın ruhsatı yenilenmedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732