Kaya Muzaffer Ilıcak'dan 23 Nisan mesajı

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu DUMESF ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF, Başkan Kaya Muzaffer Ilıcak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Başkan Ilıcak, mesajında, "Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize verildiği bu anlamlı günün 100. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunu gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Meclisimiz 100 yıl önce olduğu gibi bugün de bağımsızlığımızın ve demokrasimizin garantisidir."dedi.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.04.2020 19:38:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

23 Nisan 1920, Milli Mücadelemizin  dönüm noktasıdır. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Milli Mücadelemiz, Amasya'da 'Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır'  sözleri ile,
Erzurum ve Sivas kongreleriyle İstiklal Mücadelemizin esasları belirlenmiştir. 23 Nisan 1920'de Ankara'da ülkemizin tüm şehirlerinden temsilcilerin katılımıyla milletimizin istiklalini temin ve istikbalini inşa etmek üzere Ankara'da Atatürk'ün önderliğinde TBMM toplanmıştır. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' şiarıyla toplanan TBMM Milli Mücadelemizi zafere taşımış, sonrasında da milletimizin istikbalini inşa amacıyla Cumhuriyetimizi kurmuştur."

Kaya Muzaffer Ilıcak, kutlama mesajında şunları kaydetti:
"23 Nisan 1920, sadece milletimiz ve ulusal egemenliğimiz için önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocukları arasında sevgi, dostluk ve kardeşlik bağları oluşturmak gayesiyle 'Çocuk Bayramı' olarak taçlandırdığı bir gündür. Bu bayram, gelecekte tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyaya katkıda bulunma inancı taşımaktadır.
 Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canları pahasına mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732