Kaşarından kazına kendine has lezzetleriyle Kars mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus’ta

Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanı Lalezar, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak ve kadın girişimcileri desteklemek amacıyla bundan tam iki yıl önce hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi kapsamında bu kez kaşarından kazına kendine has lezzetleriyle ün yapmış Kars mutfağını ağırlıyor. Son yıllarda özellikle Doğu Ekspresi yolculuklarıyla daha da popülerleşen Kars’ın zengin mutfak kültürü, 5-6-7 Mart tarihlerinde, Hanımeli Kars Mutfağı işbirliğiyle İstanbul’a taşınıyor.

Kültür Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 00:39:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Hilton İstanbul Bosphorus’un favori mekanlarından Lalezar, Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını Doğu’ya çeviriyor; Kars’ın birbirinden özel yöresel yemeklerini lezzet tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Dünya Kadınlar Günü şerefine, bu yıl 5-6-7 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan gecelerde otelin mutfağını emanet alacak olan Hanımeli Kars Mutfağı kadın çalışanları, Kars’ın yöresel lezzetlerinden oluşan çok özel bir menüyü Lalezar misafirlerinin beğenisine sunacak.

Hanımeli Kars Mutfağı kadın çalışanları tarafından hazırlanacak özel menü içerisinde; Hengel, Kaz Tandır, Kavılca Bulgur Pilavı, İrevan Köfte, Piti Bozbaş gibi Kars mutfağında önemli yeri olan birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunacak. Kars mutfak kültürünü yansıtan bu özel menünün fiyatı ise 285 TL olacak.

Kars’ı ziyaret eden gezginlerin favori lezzet durağı Hanımeli Kars Mutfağı, Kars ev yemeklerini mutfağa taşıyan ilk restoran olma özelliğini taşıyor. 10 kadın girişimci tarafından hayata geçirilen Hanımeli, Kars’ın yöresel lezzetlerini bölgeyi ziyaret eden turistlerin de deneyimlemesine olanak sağlıyor.

Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyen Hilton İstanbul Bosphorus, 2018 yılının Mart ayında, Dünya Kadınlar Günü’ne atfen hayata geçirdiği “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesiyle hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarıyor hem de bu yolla kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar, Adana, Seferihisar, Giresun, Mardin, Antakya ve Trabzon’un yöresel lezzetlerini Lalezar misafirleri ile buluşturan Hilton İstanbul Bosphorus, 5-6-7 Mart tarihleri arasında, Kars mutfağının en özel tatlarını, tadına doyulmaz bir sofrada deneyimlemek isteyen tüm lezzet tutkunlarını bekliyor.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0212 315 60 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732